Bli viking-politiker med FunCom

FunCom slipper nå informasjon om spillet Midgard. Norrøn tematikk, vikinger og dype fjorder skal reipe inn de som ikke lot seg friste av Sci-Fi-eventyret Anarchy Online.

"Midgard skal passe like godt for de ivrigste spillerne som for den som spiller bare etpar timer i uka", skriver Funcom i sin første ordentlige pressemelding om spillet.

Det nylanserte nettstedet skal gi informasjon om spillet, som er bygget på samme lest som Anarchy Online - bare plassert i en annen "verden". Slike massively multiplayer online roleplaying games (MMORPG) dreier seg i stor grad om å fungere innenfor et samfunn med tusenvis av andre spillere.
Selskapet håper å ha skapt et spill med "lav terskel og stor dybde", slik at hvem som helst kan komme inn og leke viking. Spillet er satt til norden, for omtrent tusen år siden, og baserer seg på historie og myter fra denne tiden. Høye fjell, dype fjorder, kalde isbreer, vikingskip, sverdkamp, skjeggete vismenn og stavkirker i disen vil nok appellere til noen av de millioner av blodharde tilhengere av Fantasy-sjangeren innen spill og tegneserier.


Spillet ble vist frem på Electronic Entertainment Expo (E3) tidligere i år. Ut fra informasjonen på sidene kan det virke som Midgard er et slags massivt Sims i vikingromantisk stil, der balansen mellom elementene er viktigst - balansen mellom mennesker og natur, ressurser og økonomi, kjøp og salg, tilbud og etterspørsel. Man blir belønnet for å være snill, selv om det innimellom glimter i sverd. Målet er å skaffe seg posisjoner i samfunnet, å heve sin sosiale, profesjonelle og politiske status.

Selskapet har ennå ikke bestemt seg for lanseringsdato, og det står ingenting om hvorvidt det blir anledning til å sette seg i båten, padle over til England og utøve godt gammeldags norrønt diplomati på de kanter, slik våre forfedre engang drev med.

Til toppen