Blir «Clippy» gjenfødt?

Microsoft skal jobbe med ny Office-assistent.

Blir «Clippy» gjenfødt?
Neida, det blir nok ikke et gjensyn med Clippy, men kanskje blir Cortana også integrert i Office på sikt. Bilde:

Microsofts «Clippy» har aldri vært spesielt elsket, men nå kan det hende at denne Office-hjelperen skal bringes tilbake. I en mer moderne form, selvsagt - og Bill Gates er kanskje involvert.

Selskapet skal være i ferd med å teste en applikasjon som kalles for Work Assistant, og ifølge kildene til Microsoft-kjenneren Mary Jo Foley skal denne brukes til å hjelpe Office-brukere på Windows-telefoner.

Det finnes allerede en Work Assistant-applikasjon i Windows Phone-nettbutikken, men den er merket som beta og kan ikke brukes av folk flest.

Kildene til Mary Jo Foley sier at applikasjonen og tjenesten utvikles av Digital Life + Work-gruppen hos Microsoft, og personen som leder prosjektet er Julie Larson-Green, en ganske profilert Microsoft-personlighet, med mye erfaring med grensesnitt.

Interessant nok er det verdt å påpeke at selveste Bill Gates er for tiden involvert i et prosjekt sammen med Microsoft, som han kaller for «Personal Agent». Denne skal huske alt, forklarte Gates, og hjelpe brukeren med å finne og velge relevante applikasjoner samt hjelpe med å informere brukeren hva som er nytt i disse applikasjonene. Løsningen skal fungere på tvers av alle enheter. Gates gav ikke noe mer konkret informasjon om prosjektet.

Windows Phone har selvsagt allerede i dag en ganske omfattende personlig assistent, Cortana, og denne vil utvides til fullverdige Windows 10. Det er ikke klart hvilket forhold Work Assistant vil ha til Cortana og om de vil jobbe sammen på noe vis, men The Verge skriver at Office-assistenten skal faktisk bygge på Cortana og stemmestyring. Microsoft vil også bygge Cortana inn i den kommende Spartan-nettleseren, det er ikke helt ulogisk at det vil komme en løsning som er dypere bakt inn i Office-pakken.

    Les også: