GITHUB

Bekreftet: Microsoft kjøper GitHub for 60 milliarder kroner

Illustrasjon.
Illustrasjon. Foto: Marius Jørgenrud
4. juni 2018 - 10:30

Bloomberg melder at Microsoft har kjøpt opp GitHub, verdens største kodedelingsnettsted. Det antas å komme en offisiell bekreftelse i løpet av mandagen.

OPPDATERT: Microsoft har nå bekreftet nyheten. Kjøpesummen er på 7,5 milliarder dollar eller drøyt 60 milliarder norske kroner og blir gjort opp i Microsoft-aksjer.

Det har vært tett dialog den siste tiden, ifølge Business Insider som fredag var først ute med en sak om at partene forhandler om en overtakelse.

GitHub Inc. er en webbasert tjeneste for samarbeid med versjonskontrollsystemet Git. Det er et populært nettsted og kodedepot som brukes aktivt av rundt 27 millioner utviklere, særlig til åpen kildekode-prosjekter.

Microsoft er selv blitt en stor bruker av GitHub, i likhet med en rekke andre teknologigiganter som blant annet Google, Apple og Amazon.

Det privateide selskapet har om lag 750 ansatte og ble grunnlagt i San Francisco for 10 år siden. Etter en kapitalutvidelse i 2015 ble virksomheten verdsatt til rundt 2 milliarder dollar.

– Imponert av Satya

GitHub har vært på jakt etter ny toppleder helt siden august i fjor, da administrerende direktør og medgründer Chris Wanstrath varslet sin avgang.

Selskapet skal ha vurdert, men forkastet muligheten for en egen børsnotering, og valgte et oppkjøp av Microsoft delvis fordi de lot seg imponere av Microsofts toppsjef Satya Nadella, hevder en ikke-navngitt kilde overfor Bloomberg.

Nye tider: Microsoft-sjef Satya Nadella vekket oppsikt da han i 2015 viste fram denne illustrasjonen. Linux-andelen i Microsofts skyplattform Azure er imidlertid høy, og det gir gode inntekter for selskapet. <i>Bilde:  Microsofts livesending</i>
Nye tider: Microsoft-sjef Satya Nadella vekket oppsikt da han i 2015 viste fram denne illustrasjonen. Linux-andelen i Microsofts skyplattform Azure er imidlertid høy, og det gir gode inntekter for selskapet. Bilde:  Microsofts livesending

Blant utviklere ser det ut til å være delte meninger om oppkjøpsmeldingene. Microsoft har under ledelse av Nadella erklært sin kjærlighet til Linux og åpen kildekode. Det har vært en lang reise, men mange vil aldri glemme at Microsoft tidligere følte seg truet av modellen.

For 17 år siden kom daværende toppsjef Steve Ballmer med en uttalelse der han sammenlignet Linux og åpen kildekodeprosjekter med en kreftsvulst. Tidene forandrer seg. Microsoft har siden gått helt til topps i GitHub-rangeringer og programvaregiganten er blant de aller største bidragsyterne til åpne kodeprosjekter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.