Boom for mobiltelefoni i USA

I etterdønningene etter terrorangrepet i USA sist uke, har mobilsalget økt sterkt over hele USA. På tross av at mobilnettet var nede like etter katastrofen, er mobiltelefoni i ferd med å bli like uunnværlig i USA som det er i Europa.

For amerikanerne har ligget etter Europa i utbredelsen av mobiltelefoni som kommuniukasjonsform. Bare det siste året har penetrasjonen passert 50 prosent på vei oppover. En del av årsaken til den tregere utbredelsen av mobiltelefoni i USA er at det eksisterer flere ulike mobilteknologier i landet, som gjør det nødvendig med flere mobiltelefoner om en vil snakke i alle nettene. I Europa har alle satset på en felles teknologi, GSM, som gjør det mulig å snakke med alle andre GSM-brukere ikke bare i Europa, men i verden på samme nett.

Ifølge Financial Times har mobiltelefonbruk fått en helt annen rolle etter terrorangrepene. Mobiloperatørene vil helst ikke si at det går så bra, selv om AT&T bekrefter salgsveksten den siste uken.

Men fra den gamle holdningen amerikanere gjerne hadde til mobiltelefoner, som en irriterende ting på offentlig sted, har mobilen nå fått en helt annen rolle. Muligheten for å kontakte sine kjære uansett hvor en måtte befinne seg har blitt et avgjørende argument for mobilens nye vår i USA. Direkte nyhetssendinger, med avspilling fra telefonsvarere har bidratt sterkt til den store interessen for mobiltelefoner.

Dette har gitt et lite puff for mobilselskaper som Verizon, AT&T Wireless, Sprint PCS og Nextel Communications som gjør det betydelig bedre enn først fryktet i aksjemarkedet.

Til toppen