BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bop, freebag og vill piping fra mobilen

Jazzfantastene på Moldejazz skal ikke slite med mobildekningen. Telenor oppgraderer nettet så internasjonale musikkstjerner kan få blande tonene sine med PIP PIIIIP og RIIING RIIIIIIINGGG i Romsdalen.

17. juli 2001 - 13:46

Telenor tar ikke sjansen på at noen skal måtte gå uten mobilkontakt med omverdenen under årets Moldejazz. Om artistene er like glade for den økte sjansen for ringing og piping under konsertene, sier pressemeldingen intet om, men publikum kan iallefall foreta hele 25.000 samtaler i timen uten at nettet kneler.

Også kapasiteten for tekstmeldinger er utvidet.

- Det er først og fremst i Molde sentrum mobilkapasiteten er økt. Med god kapasitet fra tidligere, og en økning på 30 prosent i kapasitet siden forrige jazzfestival er vi godt forberedt til å kunne håndtere mobiltrafikken under årets Moldejazz, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i pressemeldingen.

Selv om selskapet har bygd mobilnettet tettere i Molde sentrum enn det som normalt er, kan det hende tjenesten faller ut innimellom.

- Når alle prøver å ringe ut samtidig, for eksempel etter endt konsert, kan vi likevel oppleve lokalt sperr i mobilnettet for en kort stund. Men gjør du et nytt forsøk like etterpå, så opplever du sannsynligvis å få kontakt, er dekningsdirektørens råd.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra