BEDRIFTSTEKNOLOGI

Børsen onsdag: Greenspan dro ned IT-indeksen

Den amerikanske sentralbanksjefen, Alan Greenspan, kom torsdag med en advarsel mot overprising av selskaper med høy P/E, noe som gikk hardt utover IT-aksjene. Bare Norman og Provida viste signifikant oppgang på en børsdag som endte med ny omsetningsrekord.

Eirik Flaa
8. okt. 1997 - 20:02

IT-indeksen på Oslo børs fikk en kraftig knekk på slutten av onsdagen, etter at uttalelser fra den amerikanske sentralbanksjefen, Alan Greenspan, ble kjent rundt 16-tiden. Greenspan advarte blant annet mot overprising av selskaper med høy P/E, noe som er typisk for mange av IT-selskapene. Totalt endte IT-indeksen ned 14,59 poeng til 1310,81.

Norman Data Defense systems klarte, til tross for den siste tids underskudd, å gå mot strømmen. Selskapet kunne i dag melde om et utvidet sortiment av brannvegger, i tillegg til - som digi.no skrev tidligere i dag - et nyutviklet konsept for makrovirus-bekjempelse. Norman-aksjen var opp NOK 5,50, til 52,50 og var sammen med Provida det eneste IT-selskapet med nevneverdig oppgang i dag. Provida gikk med 4 kroner til 94 kroner onsdag.

På minus-siden var det Opticom som dominerte blant IT-selskapene. Etter gårsdagen oppgang, som hadde sitt utspring i en samarbeidsavtalen med Lucent Technologies, falt aksjen tilbake 12 kroner til 220 kroner i dag

- Dette er typisk en aksje som har falt mye på Greenspans uttalelse, sier en analytiker til digi.no. Han mener det samme gjelder Tandberg Data, som til tross for at selskapet meldte om utvidede kontraktsforhold med Imation, falt med 8 kroner til 214 kroner.

Iterated Systems gjennomførte i morgentimene i dag en presentasjon i regi av Elcon som fjernet endel av usikkerheten i selskapet. Aksjen åpnet positivt, men endte likevel med en svak nedgang på NOK 1 til NOK 97 for nykommeren.

Omsetningen torsdag var den høyeste hittil i år, og totalt ble det omsatt aksjer og grunnfondsbevis for totalt 3,63 milliarder kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.