BEDRIFTSTEKNOLOGI

Børsen tirsdag: Opticom ga ny IT-topp

Oppgangen i Opticom var en stor del av årsaken til at Oslo Børs' IT-indeks nådde nok en ny topp tirsdag. Selskapet, som meldte om et forskningssamarbeid med Lucent Technologies, har nå en kapitalisert verdi på over 2,3 millarder kroner.

Eirik Flaa
7. okt. 1997 - 20:57

I likhet med totalindeksen forøvrig, nådde Oslo Børs' IT-indeks, ny topp i dag. Mesteparten av oppgangen kom i morgentimene etter at Opticom meldte om et samarbeid på utvikling med det amerikanske selskapet Lucent Technologies. Opticom aksjen steg med 18,4 prosent i løpet av dagen, og IT-indeksen steg med 21,79 poeng eller 1,7 prosent til 1325,42 poeng.

Også nykommeren Iterated Systems gikk opp i dag. Aksjen har steget kraftig siden noteringen for et par uker siden, og tirsdagens oppgang på nye 6 kroner til 98 kroner bekrefter forventningene til Elcons presentasjon av selskapet onsdag morgen.

- Dette er et selskap som svært få investorer kjenner til, og oppgangen bygger i stor grad på rene gjetninger. Hva som kommer frem under presentasjonen i morgen vil derfor være svært avgjørende for den videre kursutviklingen, sier en analytiker til digi.no.

Til tross for oppgangen i IT-indeksen tirsdag, var det flere av IT-selskapene som utmerket seg på taperlisten. Helt på topp finne vi Superoffice, som falt med 1,50 til 22 kroner.

- Superoffice-aksjen har vært å finne både på taper- og vinnerlisten de siste dagene, og dette skyldes trolig laber interesse for aksjen og dermed også stor spread mellom kjøper og selger, sier analytikeren som også mener at fallet i Sysdeco på 60 øre til 13,90 kan skyldes slike tekniske faktorer.

Bevegelsene i Norman Data Defense er langt mer spennende mener analytikeren.

- Dette er en typisk aksje der det er rom for kortsiktige spekulasjoner. Nedgangen på 2 kroner til 47 kroner i dag er nok et tegn på at det fortsatt er investorer som høster gevinst etter den sterke oppgangen de siste ukene, sier han.

Aktiviteten på Oslo Børs var generelt høy i dag og totalt ble det omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 2.072 millioner kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.