BEDRIFTSTEKNOLOGI

Børsen tirsdag: Opticom ga ny IT-topp

Oppgangen i Opticom var en stor del av årsaken til at Oslo Børs' IT-indeks nådde nok en ny topp tirsdag. Selskapet, som meldte om et forskningssamarbeid med Lucent Technologies, har nå en kapitalisert verdi på over 2,3 millarder kroner.

I likhet med totalindeksen forøvrig, nådde Oslo Børs' IT-indeks, ny topp i dag. Mesteparten av oppgangen kom i morgentimene etter at Opticom meldte om et samarbeid på utvikling med det amerikanske selskapet Lucent Technologies. Opticom aksjen steg med 18,4 prosent i løpet av dagen, og IT-indeksen steg med 21,79 poeng eller 1,7 prosent til 1325,42 poeng.

Også nykommeren Iterated Systems gikk opp i dag. Aksjen har steget kraftig siden noteringen for et par uker siden, og tirsdagens oppgang på nye 6 kroner til 98 kroner bekrefter forventningene til Elcons presentasjon av selskapet onsdag morgen.

- Dette er et selskap som svært få investorer kjenner til, og oppgangen bygger i stor grad på rene gjetninger. Hva som kommer frem under presentasjonen i morgen vil derfor være svært avgjørende for den videre kursutviklingen, sier en analytiker til digi.no.

Til tross for oppgangen i IT-indeksen tirsdag, var det flere av IT-selskapene som utmerket seg på taperlisten. Helt på topp finne vi Superoffice, som falt med 1,50 til 22 kroner.

- Superoffice-aksjen har vært å finne både på taper- og vinnerlisten de siste dagene, og dette skyldes trolig laber interesse for aksjen og dermed også stor spread mellom kjøper og selger, sier analytikeren som også mener at fallet i Sysdeco på 60 øre til 13,90 kan skyldes slike tekniske faktorer.

Bevegelsene i Norman Data Defense er langt mer spennende mener analytikeren.

- Dette er en typisk aksje der det er rom for kortsiktige spekulasjoner. Nedgangen på 2 kroner til 47 kroner i dag er nok et tegn på at det fortsatt er investorer som høster gevinst etter den sterke oppgangen de siste ukene, sier han.

Aktiviteten på Oslo Børs var generelt høy i dag og totalt ble det omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 2.072 millioner kroner.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.