Bowie med live-versjon av Ziggy Stardust kun på Internett

Artisten David Bowie fornekter seg ikke. Nå skylder på han produksjonsfeil på den nye CD-en. En uteglemt sang kan kun lastes ned fra Internett.

David Bowie skylder nå på produksjonsfeil i forbindelse med utgivelsen av sin nye CD-samling.

Artistens siste utgivelse, en trippel CD-boks med musikk fremført i BBC mellom 1968 og 1972, skulle opprinnelig ha to konsert-versjoner av den for Bowie-fans klassiske "Ziggy Stardust". Imidlertid skal det under produksjonen ha skjedd en feil som gjorde at de første 250.000 CD-boksene slapp gjennom med den samme "Ziggy Stardust" versjonen to ganger.

For normalt musikkinteresserte skulle dette ikke være noe stort problem. For Bowie-fans kan det imidlertid føre til alvorlige problemer.

For å bøte på dette problemet skal Bowie ha henvendt seg til sine samarbeidspartnere for å finne en måte å få formidlet også den andre versjonen av "Ziggy Stardust" til sine fans.

EMI, Virgin Records, MusicMatch og Gracenote skal nå ha funnet en metode som gjør at kjøpere av CD-boksen "Bowie at the Beeb" kan laste ned den savnede sangen over Internett.

Om denne historien er sann eller kun ett nytt PR-triks vet ikke vi. Uansett er det kreativt nok til at vi biter på.

De som har kjøpt CD-boksen kan i hvert fall fra i dag laste ned "Ziggy Stardust" fra nettet.

Man må da først gå inn på siden til MusicMatch.com å laste ned en versjon av Jukebox 6.0 Beta. Deretter legger man CD-en inn i CD-rom driven. Selskapet Gracenote har så utviklet et program som identifiserer CD-en. Når programmet har verifisert at det virkelig er "Bowie at the Beeb" som ligger inne vil man få muligheten til å laste ned den savnede melodien.

Det står ingenting i pressemeldingen om nedlastingen tar "Five years".

Til toppen