Brann i Apples kjempeanlegg slukket

Deler av taket ødelagt og 50 ansatte evakuert natt til onsdag.

Brann i Apples kjempeanlegg slukket
Det brant på taket av Apples kjempeanlegg i den amerikanske delstaten Arizona. Brannvesenet skal ha fått kontroll med flammene etter en drøy halvtime. Bilde: Skjermdump/faksimile fra ABC 15

Brannvesenet fikk raskt slokket en brann som i natt norsk tid brøt ut i Apples gigantiske anlegg i Mesa, delstaten Arizona.

Tykk svart røyk veltet opp av bygningen, som er enorm. En del av taket ble slukt av flammene.

Det er den lokale tv-stasjonen ABC 15 som fanget dramatikken.

Ifølge innslaget ser brannen ut til å ha spredd seg fra solcellepaneler på taket og ikke inne i selve anlegget. Et 50-talls ansatte ble evakuert. Det er ikke meldt om personskade.

Safir-flopp

Anlegget fikk mye omtale da Apple kjøpte det for å produsere syntetisk safir, angivelig til bruk i iPhone- eller iPad-skjermer. Noe som hittil ikke har skjedd. Etter produksjonsproblemer bestemte teknologigiganten seg for å finne et nytt bruksområde for anlegget.

Produksjonspartneren som skulle utvinne safirglasset i Mesa, GT Advanced Technologies, har siden søkt om konkursbeskyttelse.

Med en grunnflate på 120.000 kvadratmeter er planen bygge om fabrikken. Det skal bli et av verdens største datasentre. Ombyggingen som vil koste minst to milliarder dollar har vært omtalt som en av Apples største investeringer noensinne.

Safir-fabrikken til Apple ble nedlagt i fjor og partner GT Advanced Technologies måtte søke konkursbeskyttelse og si opp rundt 900 ansatte. Men nå planlegger Apple å bygge om til et digert datasenter.
Safir-produksjonen til Apple i Mesa-anlegget skal ha blitt nedlagt i fjor og partner GT Advanced Technologies måtte søke konkursbeskyttelse. Apples plan er å gjøre om anlegget til et digert datasenter. Bildet viser plantegningen fra en tidligere eier. Bilde: First Solar