Bransjen jakter på Posten/Ergo-kontrakt

Posten og Ergogroup skal ha nytt intranett. Det hadde vært et nederlag om Ergo ikke selv fikk kontrakten.

Posten og Ergogroup skal ha nytt intranett. Det hadde vært et nederlag om Ergo ikke selv fikk kontrakten.

Posten er en av Norges virkelig store IT-kunder, men tidligere gikk alle kontrakter automatisk til deres IT-avdeling, selv etter at denne IT-avdelingen ble skilt ut som et eget selskap.

Men dette ble urettferdig etterhvert som Posten/SDS byttet navn til Ergogroup og konkurrerer om kontrakter i det åpne markedet. Myndighetene og Konkurransetilsynet har derfor tvunget Posten til å gjennomføre reelle anbud.

Dette blir ekstra kilent når Posten nå har utlyst en ny anbudskonkurranse på å få laget et nytt, svært avansert intranett. For Ergogroup skal bruke det nye systemet selv og selskapet laget det intranettet som er i bruk i dag.

Det hadde utvilsomt vært et prestisjetap om en konkurrent skulle komme inn i lokalene til ErgoGroup for å lage og tilpasse Ergos eget intranett.

Hele 35 aktører meldte sin interesse for Posten, men alle utenom seks ble dømt for små. Så ble to kastet ut og nå er det altså fire som kjemper om kontrakten. Det er Bekk, Bouvet og Ementor som forsøker å kapre kontrakten ErgoGroup har i dag.

Prosjektet er svært omfattende, for Posten har allerede et avansert intranett som ikke bare sprer informasjon fra sentralt hold. Systemet er et omfattende system for samarbeid, for alle de 12.000 ansatte i Posten, Ergo og andre Posten-eide selskaper kan publisere.

Det nye systemet skal være den primære arbeidsflaten til disse 12.000 ansatte. Herfra skal de bruke samarbeid i grupper, bruke Office og sentral-arkivere alle dokumenter og søke. Systemet skal gi Posten et dokumentflyt og være det nye grensesnittet for alle dagens fagsystemer, for eksempel kundebehandling og fraktadminstrasjon.

- Vår visjon er å lage Europas best intranett, forteller prosjektleder Vidar Holmane til digi.no.

Men hvilke tekniske plattformer Posten vurderer som aktuelle vil han ikke si noe om. Men kravene tilsier at hvertfall Microsoft Sharepoint, Oracle Collaboration Server og IBM Websphere vil aktuelt.

På spørsmål fra digi.no opplyser Holmane at dagens intranett er basert på Microsoft Content Manager. Posten har ellers basert seg tungt på Java og en del sentrale Oracle-løsninger.

Posten har som mål å ha det nye intranettet på luften i løpet av våren 2006.

Til toppen