RESULTATERFINANS

Bråstopp i IKT-veksten

Etter flere måneder med en vekst på rundt 30 prosent, stoppet detaljistsalget av IT- og telekomutstyr (IKT) i november på beskjedne 9,8 prosent over november ifjor, viser tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB).

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. jan. 1998 - 12:07

SSBs månedlige detaljomsetningsindeks viser at den voldsommme veksten i detaljistsalget av tele- og datautstyr i perioden fra mai til oktober ikke fortsetter inn i himmelen. I denne perioden lå indeksverdiene rundt 30 prosent høyere enn i samme periode ifjor. November ligger imidlertid an til til å bli langt dårligere. Ifølge tallene fra Statistisk Sentralbyrå

er veksten i november på beskjedne 9,8 prosent.

Til høyre vises en oversikt over (verdi)indekstallene for 1995-1996. Utgangspunktet er månedsgjennomsnittet for 1995, som representerer 100.

OM DETALJOMSETNINGSINDEKSEN: Beregning av detaljomsetningsindeksen skjer ut fra et utvalg på 5.000 bedrifter som driver detaljhandel. Disse utgjør rundt 13 prosent av det totale antall bedrifter. Utvalget dekker rundt 35 prosent av omsetningen til alle detaljhandelsbedriftene. Både utvalgsprosenten og dekningsgraden varierer mye mellom de ulike hovednæringsgruppene. Frafallet er normalt på mellom tre til fem prosent.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.