Bred satsing på IP-telefoni i Finland

Delta Three, som fra før samarbeider med Telenor Nextel om IP-telefoni i Norge, lanserer nå et samarbeid med finske RSL Com, for å tilby IP-telefoni til alle finske telefonabonnenter.

Både RSL Com og Delta Three er selskap i RSL-gruppen, og det finske datterselskapet av RSL Com skal nå tilby IP-telefoni til alle finner med telefonabonnement.

Abonnenten slår et prefiks, samt et kundenummer og en pin-kode, samt det vanlige telefonnummeret, før samtalen settes opp. Kunder hos selskapet må på forhånd ha tegnet avtale med selskapet om kreditt eller et forhåndsbetalt abonnement.

RSL-sjef i Finland, Tuomo Kiesvaara, sier at kvaliteten på IP-samtalene er dårligere enn ordinær telefoni, men kvaliteten holder for vanlige samtaler og minner mer om mobiltelefoni en fastnettelefoni.

I bytte for kvalitetsforringelsen vil RSL Com tilby rabatter på opptil 70 prosent på enkelte internasjonale destinasjoner.

Delta Three har over 18 tilknytningspunkter i sitt internasjonale IP-nettverk, og er markedsleder på tjenester og produkter for telekom over IP.

Til toppen