Bredbåndsspill til Chello-abonnenter

Verdens største spillprodusent skal levere varene sine på Chellos kabelnett. Det er bare en del av en fersk avtale mellom selskapene.

Kabel-leverandøren chello broadband har inngått samarbeidsavtale med verdens største spillprodusent, Electronic Arts.

EA står bak populære titler som Need for Speed, Ultima Online og Sims, blant andre.
chello skal hjelpe EA med markedsføring og distribusjon av spill, men det skal også tilbys nettspill via chellos kabelnett.
- Spill er en av de mest populære tjenestene blant våre abonnenter. Undersøkelser vi har foretatt med nåværende og fremtidige kunder viser at nettbaserte spill står høyest på ønskelisten, skriver administrerende direktør Jon Dissen, i en pressemelding.


Selskapet har allerede litt erfaring med denslags, gjennom sin drift av egen Quake-server - en av de mest belastede serverne i Norden, ifølge dem selv. chello vil opprette flere spill-servere for å imøtekomme den økte etterspørselen etter online-spill.

- Utviklingen går tydelig mot online-spill. Å spille med andre på internett er blitt en stor suksess. Allerede i dag er mange av Electronic Arts store spillsuksesser nettbaserte. Enda flere spill kommer til å bli tilgjengelige som online-spill i løpet av året, sier Aksel Heirung, markedssjef i Electronic Arts Norge.

EAs bestselgende PC-spill for tiden er "Shogun: Total War - The Mongol Invasion", "Ultima: Third Dawn", "Command & Conquer: Yuri's Revenge", "Motor City Online" og "The Sims Livin' Large".

Til toppen