IT-BRANSJEN

Broadcom kjøper Symantecs enterprise-avdeling for 10,7 mrd. dollar

Berører ikke konsumentproduktene.

Broadcomms hovedkvarter ved UC Irvines University Research Park.
Broadcomms hovedkvarter ved UC Irvines University Research Park. Wikimedia Commons / Coolcaesar / CC BY-SA 3.0
9. aug. 2019 - 11:52

Broadcom har inngått en avtale om å kjøpe Symantecs avdeling som betjener bedriftskunder, skriver Bloomberg. Prisen er 10,7 milliarder dollar i kontanter – rundt 96 milliarder norske kroner.

For under en måned siden strandet samtaler mellom Broadcom og Symantec om å fusjonere de to selskapene. Årsaken var at partene ikke kunne bli enige om prisen. Det at Broadcom nå kjøper Symantecs bedriftsavdeling betyr at Symantec vil fortsette å eksistere, men at de vil fokusere på forbrukerproduktene – blant annet Norton Antivirus-programvaren. 

Med kjøpet av Symantecs bedriftsavdeling ønsker Broadcom å styrke sin satsning på sikkerhetsprodukter for bedriftsmarkedet. 

Dette er ikke det første programvarekjøpet Broadcom har gjort. For ett år siden kjøpte selskapet programvareselskapet CA Technologies for 18,9 milliarder dollar. Broadcom-sjef Hock Tan skriver i en pressemelding at Symantec-kjøpet var det neste logiske steget i selskapets oppkjøpsstrategi. 

Ifølge CNN sa Hock Tan i en telefonkonferanse med analytikere på torsdag at målet til selskapet er å bli ett av verdens ledende infrastrukturselskaper både når det gjelder maskinvare og programvare. Broadcom sier at de etter Symantec-overtakelsen regner med at 29 prosent av selskapets totale omsetning i regnskapsåret 2020 vil komme fra programvare. Dette er en økning fra forventede 22 prosent i 2019.

Transaksjonen må godkjennes av regulatoriske myndigheter i USA, EU og Japan, og hvis det går igjennom ventes det at transaksjonen kan fullføres i første kvartal av Broadcoms finansår for 2020 (som begynner 4. november 2019). 

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.