BEDRIFTSTEKNOLOGI

Brukbar UMTS kommer ikke før 2003

Første del av UMTS-nettet skal være klart til 1. desember i år. Men det blir enda etpar år å vente før det blir noen vits i å kjøpe telefoner.

8. okt. 2001 - 11:30




Thomas WiemersIC Mobile

Siemens har allerede testet UMTS-tjenester på Isle of Man i irskesjøen, og har også et testlaboratorium i Trondheim. Da har de brukt telefoner fra japanske NEC, som har erfaring fra det heller avanserte japanske markedet.

- Selv om NEC-håndsettet vi nå tester på er oppsatt med den siste spesifikasjonen, og er såkalt "future-proof", så tror jeg ikke NEC-telefonen slik den er idag vil kunne henge med. Det er nok endel igjen før håndsettene kommer ut på ordentlig, sier Arne Besseberg, direktør for Siemens Telecom, til digi.no.

En representant for Siemens ga under en presentasjon i München i forrige uke en demonstrasjon på hvordan 3G-tjenester kan komme til å se ut. Ved hjelp av en GPRS-telefon og en iPaq lommadata kunne han vise nesten-direkte bilder fra Trafalgar Square og motorveien i San Diego, streamet i farger.

Det er samme tjeneste som digi.no testet på en vanlig mobiltelefon og en Cassiopeia PDA i fjor. Da var kvaliteten langt mindre imponerende.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.