BEDRIFTSTEKNOLOGI

BTs rike skrumper

Portugal Telecom gjør et forsøk på både å opprettholde forbindelsen til British Telecom (BT) samtidig som selskapet ønsker å etablere et gjensidig samarbeid med WorldCom/MCI.

Frode Eriksen
11. mars 1998 - 17:13

I likhet med sine spanske kolleger har Portugal Telecom store forretningsmessige interesser i telekomselskaper i Sør-Amerika. Selskapet inngikk samarbeidsavtaler med BT/MCI i fjor vår samtidig med Telefonica, og vil nå ikke risikere at Telefonica får ekstrafordeler i Sør-Amerika på grunn av alliansen med WorldCom/MCI.

Portugal Telecom sitter i dag i samtaler med WorldCom om et fremtidig samarbeid der MCI og Telefonica inngår. Samtidig sier selskapet i en pressemelding at det ikke foreligger planer om å bryte det eksisterende samarbeidet med BT.

Portugal Telecom akter å delta på eiersiden når det brasilianske televerket, Telbras, som skal privatiseres senere i år. Samtalene med WorldCom er konkret rettet mot mulighetene for et eierskap på ti prosent i Telefonicas internasjonale selskap Tisa.

Telealliansen med BT/MCI fra i fjor vår førte BT inn på eiersiden med en aksjepost på én prosent, i tillegg til at MCI kjøpte en halv prosent da den portugisiske staten solgte ut 26 prosent av aksjene i fjor. Telefonica kjøpte seg samtidig inn med 3,5 prosent.

Telecom Portugal trenger ikke å bekymre seg for konkurrenter med det første. Landet er et av få som av EU har fått lov til å utsette liberaliseringen i telemarkedet til 1.januar år 2000.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.