BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bull blir Microsofts brekkstang mot tunge miljøer i Europa

Bull har tegnet en samarbeidsavtale med Microsoft som gjør selskapet til Bill Gates' brekkstang mot tunge europeiske miljøer innen offentlig administrasjon, finans og produksjon.

Eirik Rossen
28. okt. 1999 - 11:35

Avtalen forplikter Bull til å satse helhjertet på Windows 2000-løsninger med alt det innebærer av BackOffice, Exchange, SQL Server og Microsofts DNA-arkitektur. Sistnevnte står for Distributed interNet Applications og dreier seg med andre ord om Microsofts utgave av det alle snakker om, distribuerte applikasjoner over IP-nettverk. Avtaleområdet er Europa der Microsoft har mest å hente fra Bull, og målgruppen er eksplisitt formulert som offentlig administrasjon, finans og produksjon.

Samarbeidet lister en rekke typer populære og moteriktige løsninger innen tynne klienter, kunnskapsforvaltning, forretningssystemer (også kjent som ERP eller "Enterprise Resource Planning) og kundehåndteringssystemer, samt løsninger for felles driftsmiljø og homogent IT-miljø.

Dette medfører vesentlige endringer for Bulls avdeling for "Services and Solutions". Bull forplikter seg til å:

  • Danne støttegrupper med status som Authorized Support Center og Microsoft Authorized Support.
  • Opprette en europeisk konsulentorganisasjon - European Services Practice - med 1000 konsulenter, enten med Microsoft Certified Systems Engineers (MCSE) eller Microsoft Certified Solution Developers (MCSD).
  • Opprette et europeisk kundekompetansesenter (Customer Competence Center) i Paris, vie det til BackOffice og bemanne det med høyt kvalifisert personell. Senteret skal være utstillingsvindu for krevende bransjeløsninger.
  • Opprette en egen gruppe for å markedsføre og selge det som betegnes som partnernes felles løsninger, gjennom egne direkte og indirekte kanaler.

Microsofts bidrag er å hjelpe Bull til å optimalisere Express 5800-tjenerne på Windows 2000 og tilliggende herligheter. Bull skal videre gis tidlig tilgang til ny programvare, både fysisk og gjennom tilrettelagt opplæring. Det sies indirekte at Microsoft vil finansiere denne opplæringen.

Partene vil opprette et felles fond for markedsføring og aktiviteter mot salgskanal. Antakelig vil Microsoft være den største bidragsyteren til dette fondet.

Samarbeidet har allerede fått en referanse i form av en større leveranse til Europol med Express 5800 og BackOffice.

Ifølge Thomas Hagelid i Bull AS er man i Norge i full sving med å sertifisere konsulenter på både MCSE og MCSD-nivå. Kompetanseløftet kommer særlig til nytte ved leveranse av tynnklient-løsninger til offentlig sektor, sier han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.