Bunnløst i IT

Etter kraftig fall hele forrige uke, fortsatte den negative trenden for IT-selskapene mandag. Verst gikk det for Tandberg som endte ned 12,5 prosent fra fredag.

For IT-investorene er det lite å glede seg over på Oslo Børs for tida. IT-indeksen har falt nesten kontinuerlig siste måneden - og mandag ble intet unntak; IT-indeksen falt med 2,41 poeng til totalt 1334,1 poeng. For resten av markedet var fallet mer beskjeden og totalindeksen landet 0,4 prosent under fredagens sluttnivå.

Verst gikk det med Tandberg ASA som falt med 12,5 prosent til 84 kroner mandag.

- Selskaper som ikke tjener penger får hard medfart i disse dager, sier en analytiker til digi.no. Han legger til at det for endel IT-selskaper etter hvert har blitt et problem at aksjonærene er blitt insolvente etter den siste tids kursfall.

- Jeg mistenker at fallet i Tandberg-aksjen skyldes tvangssalg, sier analytikeren.

Også Tandberg Data fortsatte å falle mandag og markedet er fortsatt i ferd med å reprise aksjen etter forrige ukes resultatvarsel. Mandag falt aksjen med nye 9,6 prosent og endte på 23,50 kroner.

I skyggen av Tandberg Data finner vi TTI Holding, selskapet som i likhet med sin storebror selger båndstasjoner for backup. Aksjen hadde ingen omsetning mandag, men kjøper og selger avsluttet på hhv 12,50 og 14 kroner - mot fredagens avslutning på 14,50 kroner. Så sent som onsdag i forrige uke ble aksjen omsatt for 16 kroner.

Det hjalp lite at Merkantildata meldte om en kontrakt på 25 millioner kroner tirsdag, aksjen falt likevel med 2,8 prosent til 103 kroner.

- Hvis noe skal gjøre utslag i denne aksjen må det være relatert til nye oppkjøp. Jeg er redd man kan få kraftige utslag i kursen om man skulle oppdage kostnadsoverskridelser i noen av de nye datterselskapene, sier analytikeren.

Logisoft ble børsvinner mandag etter at selskapet meldte om intensjoner om å fusjonere med Pinnås System. Aksjen endte opp 9,4 prosent til 35 kroner.

Omsetningen på Oslo Børs endte på beskjedne 705 millioner kroner.

Til toppen