Burger-hackere prøver seg på nettspill

Det norske nettspillet Playburger får stadig nye deltagere. Noen av dem jukser, mens andre blir feilaktig bekyldt for juks.

En digi.no-leser ble beskyldt for juks, etter å ha vært svært aktiv på det norske nettspillet Playburger.

- Min samboer og jeg har riktignok blitt litt hekta på spillet og vi har begge vært logget på ganske lenge om gangen via vår ADSL-linje hjemmefra, og kommet inn blant de hundre beste. Vi kommer også nesten alltid over 200.000 poeng og er da med i trekningen. Det kan kanskje være en årsak til at de tror vi har "jukset", sier den ivrige spilleren til digi.no.

Han ble kontaktet av selskapet og beskyldt for juks, etter at de hadde analysert datastrømmen til og fra serverne til spillet. Anklagene ble senere trukket tilbake, og han fikk etter hvert snakket med en tekniker i selskapet som forklarte problemet. Han stiller likevel spørsmål ved at slike beskyldninger blir slengt ut, og spør seg om det er et stort problem for selskapet.

- Det er det ikke, forteller daglig leder Alexander Steffens til digi.no.

- Det er noen som prøver å jukse, men ikke mange. Vi finner det ut ved å analysere datastrømmen, og har endel parametre for å finne det ut. Den enkleste metoden går ut på at jukserne finner highscoren sin i datastrømmen, og manipulerer denne før de sender den tilbake. Vi tar forbehold til de vi sender ut juksevarsel til, men i dette tilfellet gjorde vi en feil, noe vi beklager, sier Steffens.

Han forteller at det er seks-sju personer som er blitt tatt bort fra spillet etter å ha jukset, mens en av dem altså viste seg å være fjernet ved en feil. Det spilles mellom åtte og 13.000 spill om dag, og det kommer stadig nye spillere til, uten at noen av de 400 daglige nyregistrerte ser ut til å klare å manipulere spillet som de vil.

- En av våre konkurrenter "jukset" litt, og ringte øyeblikkelig og sa fra. Det var bare litt vennskapelig rivalisering innad i spillbransjen, bare for gøy, sier Steffens. Andre juksere mister muligheten til å spille og vinne premier i burger-spillet.

Til toppen