Bush-rådgiver oppfordrer til hacking

Richar Clark, sikkerhetsrådgiver til el presidente Bush, oppfordrer hackere til å knekke programvare, og vil støtte og beskytte de som gjør slikt. Med gode intensjoner, selvfølgelig.

President Bushs nett sikkerhets-rådgiver Richard Clark, sa til de fremmøtte ved hackerkongressen Black Hat denne uken, at nasjonen trenger hackere. Eller noe i den retning. Han skal iallefall, ifølge MSNBC og andre kilder, ha oppfordret til knekking av programvare, da de fleste sikkerhetsfeilene jo blir funnet av datainteresserte som snoker rundt i koden til de finner en svakhet.

Uttalelsen kommer samtidig med at HP trekker tilbake sin trussel om rettsak mot hackere som fant digre hull i deres Tru64 Unix. Clarke har ansvar for å gi råd som kan sikre nasjonens digitale infrastruktur, og Tru64 er et typisk eksempel på programvare som brukes til kritiske informasjonssystemer som det militære, sykehus og lignende.

Clarke sa også at han ville forsøke å beskytte de som lette opp slike huller mot den juridiske vrede programvare-levernadørene måtte tromme opp. Til gjengjeld bør de som finner slike hull vise seg anvarlige, og si fra om feilene på en skikkelig måte, og ikke for eksempel spre exploits til alle sine 1337 h4X0r venner eller på mailinglister.

Clarke snakket også litt om manglende sikkerhet i trådløse nettverk, noe som passet bra siden hotellet der konferansen arrangeres hadde bestemt seg for å la sitt WiFi-nettverk væåre gratis, siden sikkerheten er så dårlig at hackerne på konferansen lett kunne ha snappet opp kredittkortnumre om de hadde krevd denslags.

Les mer hos MSNBC.

Til toppen