Bygg din egen digitale videospiller

Nå blir det billigere å bygge sin egen digitale videospiller. Ta opp TV, se TV på PC-en, eller sjekk tekst-TV med nye og rimeligere PC-kort.

Pinnacle oppgraderer og priskutter nå sine tre PCI-kort for TV på PC. Disse gjør det mulig å bygge seg en mer eller mindre avansert digital videospiller, der TV-programmer tas opp til harddisk og spilles av når det måtte passe.

Enkleste utgave heter PCTV Rave, og er et enkelt PCI-kort med TV-mottak som gjør det mulig å se vanlig TV på dataskjermen samtidig med at man arbeider på maskinen.

Neste modell i serien er Pinnacle PCTV, som har mer fleksibilitet i forhold til å spille av innspilt materiale før maskinen er ferdig med opptaket. Det vil si at du kan sette på fotballkampen på opptak, og så begynne å se den etter at det har gått en halvtime. I tillegg kan video og lyd spilles inn i høykvalitets MPEG-format, og har bedre lyd for de med stereo-TV og stereo radio.

Pinnacle PCTV Sat kan kobles til en LNB-parabolantenne via medfølgende kabel, og har Sat-Finder-verktøy med stemmemodem-støtte som gir opplysninger om parabolens mottak via mobiltelefon eller trådløstelefon.

Alle kortene gjør det enkelt å spille inn videoklipp, fryse bilder eller ta opp fra TV, videokamera eller videospiller direkte til harddisk. Dessuten kan de vise tekst-TV for den som er avhengig av det. Kortene er blitt billigere, og selges for mellom 795,- og 1795,- kroner.

Ifølge Pinnacles nettsted vil det kreves endel maskinvare for å ta opp i full DVD-kvalitet (MPEG2 720x576), men med rimeligere TV-kort skulle det la seg gjøre å bygge sin egen digitale videospiller uten å blakke seg totalt.

Alle som kjøper ett av kortene i mai og juni får dessuten et FIFA 2001-spill, opplyser Pinnacles godt smurte PR-maskineri..

Til toppen