OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

Bygg menyene i Vivaldi selv

I tillegg har notatblokken blitt langt bedre.

Menyene i Vivaldi kan nå konfigureres av brukeren.
Menyene i Vivaldi kan nå konfigureres av brukeren. Skjermbilde: Vivaldi Technologies
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. juni 2020 - 09:01

Versjon 3.1 av nettleseren Vivaldi kom i dag tidlig og kommer med et par nyheter som kanskje ikke virker så store, men som skal være etterspurte av de typiske brukerne av den norske nettleseren.

Selv klassiske menyer er noe mange programvareutviklere har gått bort fra, er det sikkert mange som fortsatt foretrekker dette. I Vivaldi 3.1 gis disse brukerne mulighet til å tilpasse menyene i nettleseren etter egne behov og egen arbeidsflyt. 

Dette gjøres i innstillingene for utseende i nettleseren. Det er mulig å lage forskjellige menyoppsett for horisontal og vertikal meny. 

Bedre notatblokk

Her har vi limt inn litt innhold fra Digi.no og Tu.no i samme notat i Vivaldi 3.1. Det måtte litt finpuss til for å få det til å se bra ut. <i>Skjermbilde: Digi.no</i>
Her har vi limt inn litt innhold fra Digi.no og Tu.no i samme notat i Vivaldi 3.1. Det måtte litt finpuss til for å få det til å se bra ut. Skjermbilde: Digi.no

Den andre nyheten av en viss størrelse er at den innebygde notatblokka har fått støtte for såkalt visuell redigering, noe som i praksis vil si man nå kan lime inn og redigere klipp fra websider og beholde mye av formateringen, inkludert bilder, tabell og lenker. 

Notatene lagres i det enkle markeringsspråket Markdown, og det er dette som setter begrensningene for hva slags egenskaper som kan inkluderes.

Lenovos gjennomsiktige konsept-PC er nok et stykke unna butikkhyllene, og det gjenstår å se hvordan markedet responderer på ideen.
Les også

Denne bærbare PC-en kombinerer gjennomsiktig skjerm med kunstig intelligens

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.