Abonner
OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

Bygg menyene i Vivaldi selv

I tillegg har notatblokken blitt langt bedre.

Menyene i Vivaldi kan nå konfigureres av brukeren.
Menyene i Vivaldi kan nå konfigureres av brukeren. Skjermbilde: Vivaldi Technologies

Versjon 3.1 av nettleseren Vivaldi kom i dag tidlig og kommer med et par nyheter som kanskje ikke virker så store, men som skal være etterspurte av de typiske brukerne av den norske nettleseren.

Selv klassiske menyer er noe mange programvareutviklere har gått bort fra, er det sikkert mange som fortsatt foretrekker dette. I Vivaldi 3.1 gis disse brukerne mulighet til å tilpasse menyene i nettleseren etter egne behov og egen arbeidsflyt. 

Dette gjøres i innstillingene for utseende i nettleseren. Det er mulig å lage forskjellige menyoppsett for horisontal og vertikal meny. 

Bedre notatblokk

Her har vi limt inn litt innhold fra Digi.no og Tu.no i samme notat i Vivaldi 3.1. Det måtte litt finpuss til for å få det til å se bra ut.
Her har vi limt inn litt innhold fra Digi.no og Tu.no i samme notat i Vivaldi 3.1. Det måtte litt finpuss til for å få det til å se bra ut. Skjermbilde: Digi.no

Den andre nyheten av en viss størrelse er at den innebygde notatblokka har fått støtte for såkalt visuell redigering, noe som i praksis vil si man nå kan lime inn og redigere klipp fra websider og beholde mye av formateringen, inkludert bilder, tabell og lenker. 

Notatene lagres i det enkle markeringsspråket Markdown, og det er dette som setter begrensningene for hva slags egenskaper som kan inkluderes.

Les også