Bygger verdens største 4G-nett til sjøs

Nå blir det bra offshore-dekning.

Bygger verdens største 4G-nett til sjøs
Bilde: Øyvind Hagen, Statoil

Selskapet Maritime Communications Partner har inngått en avtale med Statoil om å bygge ut det som blir verdens største offshore 4G-nett. Avtalen er på seks år, med mulig forlengelse på ytterligere fire år. 

MCP er Telenor-eid, og den tidligere teknologisjefen i Telenor, Frode Støldal, er administrerende direktør der. Dermed skal den tekniske kompetansen være på plass.

Oppgraderer

Selskapet har allerede 16 GSM-basestasjoner på norsk sokkel, står det i pressemeldingen, og i løpet av 2015 vil samtlige disse oppgraderes til 4G. Det vil naturligvis gi bedre dekning offshore og langt bedre kommunikasjonskapasitet.

Dette er dekningen som kommer.
Dette er dekningen som kommer. Bilde: MCP/Telenor
 

Det vil si at Statoil får dekning på sine 34 installasjoner på samtlige felt, noe som vil omfatte 15 rigger, to såkalte LWI-fartøyer (lett brønnintervensjon), to IMR-fartøyer for vedlikehold og inspeksjon, samt 50 forsyningsfartøyer. 

Kontrakten omfatter også eventuelle nye oljefelt, og kan også åpne for utbygging på britisk sokkel og annen internasjonal virksomhet. 

- Statoil er en ledende aktør på norsk sokkel. Avtalen er et viktig bidrag i moderniseringen av mobilnettet og vi ser frem til samarbeidet med selskapet, sier Frode Støldal i pressemeldingen.