Byggesett-robot for enhver Palm

For tre hundre dollar kan du bestille et byggesett for en robot som styres av en Palm. Programvare er gratis, og et tilpasset programmeringsspråk er i emning.

For tre hundre dollar kan du bestille et byggesett for en robot som styres av en Palm. Programvare er gratis, og et tilpasset programmeringsspråk er i emning.

Palm Pilot Robot Kit er utviklet av Robotics Institute ved Carnegie Mellon University. Selskapet Acroname Inc produserer to versjoner av byggesettet under lisens, et som monteres på en times tid ved hjelp av en skrutrekker (300 dollar) og et som krever litt større innsats fra byggeren (260 dollar). Begge leveres med oppladbare batterier. Acroname har en lang rekke andre produkter for robotinteresserte amatører, blant annet for Lego-byggere. Byggesett og programvare er tilgjengelig fra Acronames nettsted.

Hjulene er konstruert slik at roboten kan bevege seg i en hvilken som helst retning. Maskinen er utstyrt med optiske sensorer som merker objekter opptil en meter unna.

Det er kabelutgangen fra Palm som avgjør hvordan hånd-PC-en kobles til roboten. Problemet er løst for alle Palm-modeller unntatt Palm V. Acroname lover å få en løsning til Palm V og den kompatible konkurrenten Handspring Visor om ikke altfor lenge.

Programvaretilbudet er foreløpig ikke så veldig spennende, og den praktiske nytten av roboten er heller ikke åpenbar. Ideen er heller å tilby en enkel innføring i robotikk. Acroname tror at jo flere folk man gir anledning til å eksperimentere roboter, desto mer kreativitet mobiliseres til å finne interessante anvendelser. Selskapets nettsted har et eget galleri med innsendte robotprosjekter.

For å stimulere til større kreativitet på Palm Pilot Robot Kit, utvikler Acroname et eget programmeringsspråk, TEA, beregnet på Palm-drevne roboter. TEA skal la deg skrive, kompilere og kjøre robot-programmer direkte på hånd-PC-en.

Programvare er også tilgjengelig direkte fra Carnegie-Mellon University. Den krever kompilering på en Windows PC - med en fritt tilgjengelig kompilator kalt Code Warrior Lite - før den overføres til Palmen.

Til toppen