UTVIKLING

C++14 er ferdig

Kan allerede tas i bruk.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. aug. 2014 - 11:38

Standard C++ Foundation kunngjorde denne uken at spesifikasjonen til en ny versjon av programmeringsspråket C++ er ferdig. Den nye versjonen kalles for C++14 og skal senere i år sendes til ISO for å bli den nye International Standard ISO/IEC 14882:2014(E) Programming Language C++.

– C++14 ble levert i henhold til tidsplanen, og implementeringer tilbys allerede av store leverandører. Dette er eksepsjonelt! Det er en velsignelse for folk som ønsker å bruke C++ som et moderne språk, skriver Bjarne Stroustrup, skaperen av C++, i en uttalelse.

Herb Sutter i Standard C++ Foundation skriver i kunngjøringen at det er historisk at implementeringer av C++-standarder har skjedd så raskt. Med C++98 tok det omtrent fem år fra standarden ble offentliggjort til den første implementering var fullt i overensstemmelse med standarden. For C++11 tok det to år, men nå skal både Clang og GCC allerede være i mål.

C++14 anses som en mindre, men viktig oppgradering fra C++11, som i stor grad gjør C++11 komplett. Det dreier seg først og fremst om finpuss av funksjonalitet som kom i C++11, blant annet lambdauttrykk, men også noen nyheter, som generiske lambdaer. Wikipedia har en oversikt over mye av det som er nytt.

Et intervju med Stroustrup om C++14 finnes her.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.