Capgemini vinner tillit gjennom Asia

Capgemini gjør stadig større bruk av asiatiske ressurser for å tilfredsstille kundene.

Capgemini gjør stadig større bruk av asiatiske ressurser for å tilfredsstille kundene.

En global undersøkelse gjort blant 126 toppsjefer fra 20 land verden over, viser at tilliten til europeiske IT-selskaper er på hell.

    Les også:

Undersøkelsen som ble avsluttet av KPMG og The Economist Intelligence Unit i desember konkluderer med at europeiske leverandører oppfattes som svake både på pris og på det å være innovative.

USA skåret høyest på teknologi, innovasjon og kundeservice, mens asiatiske selskaper var best på pris.

Innen kategorien IT-tjenester, har likevel europeiske Capgemini klart å score høyt.

Markeds- og kommunikasjonssjef i Capgemini Norge, Marie Fossum, tror satsningen på det asiatiske markedet er årsaken til at selskapet har klart å levere gode tjenester.

Capgemini har etablert seg med egne ressurser i India og Kina. Disse tar seg av de delene av jobben som er mer standardiserte, og som ikke krever nær og løpende kontakt med kunden på samme måte.

– Vi har lagt oss på fleksible løsninger og har valgt å beholde kundekontakten og bransjekunnskapen i landet der kunden er, mens standardiserte utviklingsoppdrag skjer fra India eller Kina, forteller Fossum til digi.no.

Fordeling av kundekontakt kan variere fra 30 prosent lokalt og 70 prosent i Asia, til 50 prosentfordeling, anslår Fossum.

Lokalt skal selskapets ansatte fremover drive mer med det kunderettede arbeidet der kunnskap om kunden og kundens bransje blir den viktigste kompetansen. India og Kina vil ta seg av den tekniske samlebåndsprogrammeringen.

Gjennom slike løsninger får kunden betydelig større og bedre løsninger for mindre investeringer, mener Fossum.

Capgeminis fortrinn er ti års erfaring med å følge kunder globalt. Det hele startet i sin tid med svenske Ericsson, der Capgemini skulle hjelpe selskapet i deres standardiseringsarbeid.

På Fortunes 1000 liste over bedrifter som har utmerket seg på et globalt nivå innen IT-tjenester, er det bare Capgemini som står oppført fra Europa i godt selskap med amerikanske CSC, EDS HP, IBM og Accenture.

Til toppen