virtuell virkelighet

Cardboard også for iPhone-eiere

Google med nye papp-briller.

Nye Google Cardboard fungerer med større telefoner, inkludert iPhone, og koster fortsatt bare noen tiere.
Nye Google Cardboard fungerer med større telefoner, inkludert iPhone, og koster fortsatt bare noen tiere. (Bilde: Skjermbilde)

Google med nye papp-briller.

På Google I/O-konferansen i fjor gav selskapet en underlig gave til alle deltakerne, nemlig VR-briller laget av papp. Cardboard, som produktet heter, fungerer slik at man setter inn en telefon i pappomslaget, og får dermed oppleve virtuell virkelighet fra applikasjoner som støtter det. Linser som muliggjør opplevelsen er bygget inn i enheten.

Les mer her: Delte ut VR-kartong til utviklere.

Den opprinnelige utgaven av Cardboard var imidlertid nokså begrenset, og i går slapp Google en ny og bedre versjon.

Nye plattformer

Den store nyheten er at brillene fungerer nå også med iPhone, da de tidligere var begrenset til Android-mobiler. 

For å aktivere funksjonaliteten laster man ned en app til mobilen, som da bruker QR-kode for å koble sammen telefonen og brillene. Appen inkluderer også en rekke VR-demoer. 

Man må ha en iPhone 5 eller nyere for å bruke Cardboard med Apple-mobiler. Den nye versjonen av papp-brillene skal støtte enheter med skjermer på opptil seks tommer, så alle nye iPhone-modeller blir støttet. 

Nye Carboard har også en knapp for ytterligere interaksjon med telefonene. 

Utviklingsprogramvaren som lar hvem som helst designe VR-opplevelser er også oppdatert til å støtte iOS. 

Som før er prinsippet med Cardboard å demokratisere VR mest mulig, og Google tilbyr også skjemaer for hvordan man kan lage slike briller selv. Ellers kan de bestilles til rimelige priser.

Les også: VR-briller i papp åpnes for utviklere.

Google har også kunngjort en ny plattform for å lage VR-videoklipp. Den heter Jump, og skal gi folk flest tilgang til verktøy for imponerende 3D-videoer. Selskapet har også slått seg sammen med kameraprodusenten GoPro som har utviklet et 360-graders rigg bestående av 16 kameraer. Dette skal distribueres til utvalgte YouTube-produsenter i første omgang, før det gjøres tilgjengelig for alle. 

Til toppen