Cardboard også for iPhone-eiere

Google med nye papp-briller.

Cardboard også for iPhone-eiere
Nye Google Cardboard fungerer med større telefoner, inkludert iPhone, og koster fortsatt bare noen tiere. Bilde: Skjermbilde

På Google I/O-konferansen i fjor gav selskapet en underlig gave til alle deltakerne, nemlig VR-briller laget av papp. Cardboard, som produktet heter, fungerer slik at man setter inn en telefon i pappomslaget, og får dermed oppleve virtuell virkelighet fra applikasjoner som støtter det. Linser som muliggjør opplevelsen er bygget inn i enheten.

Les mer her: Delte ut VR-kartong til utviklere.

Den opprinnelige utgaven av Cardboard var imidlertid nokså begrenset, og i går slapp Google en ny og bedre versjon.

Nye plattformer

Den store nyheten er at brillene fungerer nå også med iPhone, da de tidligere var begrenset til Android-mobiler. 

For å aktivere funksjonaliteten laster man ned en app til mobilen, som da bruker QR-kode for å koble sammen telefonen og brillene. Appen inkluderer også en rekke VR-demoer. 

Man må ha en iPhone 5 eller nyere for å bruke Cardboard med Apple-mobiler. Den nye versjonen av papp-brillene skal støtte enheter med skjermer på opptil seks tommer, så alle nye iPhone-modeller blir støttet. 

Nye Carboard har også en knapp for ytterligere interaksjon med telefonene. 

Utviklingsprogramvaren som lar hvem som helst designe VR-opplevelser er også oppdatert til å støtte iOS. 

Som før er prinsippet med Cardboard å demokratisere VR mest mulig, og Google tilbyr også skjemaer for hvordan man kan lage slike briller selv. Ellers kan de bestilles til rimelige priser.

Les også: VR-briller i papp åpnes for utviklere.

Google har også kunngjort en ny plattform for å lage VR-videoklipp. Den heter Jump, og skal gi folk flest tilgang til verktøy for imponerende 3D-videoer. Selskapet har også slått seg sammen med kameraprodusenten GoPro som har utviklet et 360-graders rigg bestående av 16 kameraer. Dette skal distribueres til utvalgte YouTube-produsenter i første omgang, før det gjøres tilgjengelig for alle.