Chaos-medlem funnet død

Et av den tyske hackerklubben Chaos Computer Clubs dyktigste medlemmer, kjent under kunstnernavnet TRON, omkom nylig. Politiet arbeider ut fra en teori om selvmord, men CCC er i sterk tvil om at dette er det som virkelig har skjedd.

TRON, eller Boris F., som er hans egentlige navn, ble nylig funnet hengt i et tre i en park i Berlin. Fem dager før han ble funnet, sa han til sin mor at han skulle ut en liten tur. Da han ennå ikke var kommet hjem på kvelden den sammen dagen, kontaktet moren politiet som med store styrker lette etter mannen i fem dager uten resultat. Derimot var det en vanlig turgjenger som fant TRON, to og en halv kilometer fra stedet hvor han bodde.

Rettsmedisinerne fastslo at han da hadde vært død i to døgn. Politiet prøver nå å finne ut hvor han har vært de tre gjenstående dagene. Det er ikke funnet noe avskjedsbrev, men politiet mener det likevel er mye som tyder på at det snakk om et selvmord.

Dette er ikke de andre medlemmene av CCC enige i.

TRON, som ble 26 år og bodde sammen med sine foreldre, ble ansett som en svært åpen person som ikke holdt problemene sine for seg selv. Organisasjonen kan derfor ikke se noen grunn til at han skulle begå selvmord. Også omstendighetene i forbindelse med hans forsvinning og hans ekstraordinære evner gjør at CCC konkluderer med at han har blitt utsatt for noe kriminelt. Organisasjonen medgir at den ikke har noe informasjon om hvem som eventuelt skulle være ansvarlig for en slik handling.

TRON blir av CCC beskrevet som en av de dyktigste hackerne i Europa. Blant annet har han laget et telefonkort som automatisk fyller seg opp med telleskritt, uten at man må betale for det. I sin søken etter ny viten om tekniske muligheter, kom han etterhvert på kant med loven og ble straffet av rettsvesenet for dette.

Det var først etter denne dommen at han ble medlem i CCC, der han har brukt sine evner på prosjekter som ikke har ført ham over på feil side av loven igjen. Samtidig fullført han en høyere universitetsgrad i informatikk, hvor han skrev om bruk av moderne krypteringssystemer i telekommunikasjon. Han utviklet samtidig en rimelig omkaster (scrambler) som ved hjelp av kryptografiske metoder sikrer telefonsamtaler over ISDN-linjer.

TRON har dessuten vært med på å påvise at det er mulig å klone tyske GSM-smartkort.

Det antas i hackermiljøene at han også har vært i stand til å dekode kryptert informasjon fra de hemmelige tjenestene.

(Kilder: CCC, Bild Online)

Til toppen