Chaos Computer Club

Tysk hacker-guru død

Den tyske hacker-pionéren og medgrunnlegger av legendariske Chaos Computer Club, Wau Holland, døde søndag morgen av ettervirkninger fra et hjerteattakk.

Chaos-medlem funnet død

Et av den tyske hackerklubben Chaos Computer Clubs dyktigste medlemmer, kjent under kunstnernavnet TRON, omkom nylig. Politiet arbeider ut fra en teori om selvmord, men CCC er i sterk tvil om at dette er det som virkelig har skjedd.

Chaos: ActiveX skulle ikke vært tillatt!

Frank Rieger fra Chaos Computer Club i Tyskland kjører et felttok mot dårlig applikasjonsdesign og slappe sikkerhetsrutiner i bedriftene. Han advarer spesielt mot Microsofts ActiveX.

Chaos: Feil fra Microsoft

- Brukere av Internet Explorer er sikre hvis de holder seg til standardinnstillingen", sier Microsoft. - Feil, sier Hendrik Fulda i Chaos Computer Club.

Microsofts sikkerhets-web

Som en reaksjon på Chaos Computer Clubs avsløringer av mulighetene ActiveX-teknologien gir ondsinnede brukere, har Microsoft opprettet et eget nettsted for sikkerhetsrådgivning.

ActiveX - en sikkerhetsrisiko

Microsofts ActiveX er et stort sikkerhetsproblem, noe som skyldes både design og implementering, sier Hendrik A. Fulda, talsmann for Chaos Computer Club i Tyskland. - Java tillater ikke så mye som ActiveX og fordi det foregår en åpen diskusjon rundt sikkerheten i Java vil den alltid være sikrere enn et proprietært system.

Hemmelige saker mot kaosklubb

Virus-industrien har mange likhetstrekk med krigsindustrien. Man lager et skadelig våpen X, noen lager et anti-X våpen, og den første parten lager igjen et anti-anti-X våpen. Norton er nå på banen med sin anti til den pengesugende Active-X-applikasjonen som Chaos Computer Club har laget.

Til toppen