RESULTATERFINANS

Charles Wang skjeller ut CSCs styreformann

Computer Associates har meddelt Computer Sciences Corporation at de lar budet på 108 dollar per aksje løpe ut ved midnatt 16.mars. CAs styreformann Charles Wang tar i bruk heller kraftig språkbruk i et brev til CSCs styreformann Van B. Honeycutt.

Jørgen Christiansen
6. mars 1998 - 15:06

Markedet hadde ventet at CA ville forlenge budet.

I følge CA var CSC i utgangspunktet villige til å godta et bud på 130 dollar per aksje, og var på et senere tidspunkt villige til å godta bud på mellom 115 og 125 dollar per aksje. CA valgte i stedet å komme med et bud på 108 dollar per aksje direkte til aksjonærene, og sa også at dersom CSC raskt returnerte til forhandlingsbordet var man villige til å høyne budet. Så skjedde ikke. Et bud på 114 dollar ble lagt frem, men trukket da drittslengingen startet.

På onsdag valgte så CSC å offentliggjøre sine egne prognoser for omsetning og resultater mot år 2000. Selskapet sa da at de forventet en årlig omsetningsvekst på 25 prosent, hvilket er godt over hva markedet har forventet.

I forbindelse med at CA informerte om at de ikke ville forlenge budet, skrev styreformann Charles Wang et brev til Van B. Honeycutt i CSC. Dette brevet kan du lese i sin helhet ved å bruke lenken i høyre marg. Det saftigste avsnittet er gjengitt i vår oversettelse her:

- Uvisst av hvilken grunn ser det ut til at du løper risikoen med å skade CSC forretninger og dermed redusere selskapets verdi, heller enn å forhandle med CA på tross av våre gjentatte tilbud om å vurdere en fremforhandlet transaksjon. Og, heller en å overbringe vårt tilbud til deres aksjonærer, har dere startet en kampanje med urettmessige hindringer og grunnløse, drittslengende søksmål. Samtidig har det dukket opp artikler i pressen med rasistiske overtoner som stiller spørsmålstegn ved vår lojalitet som en pålitelig leverandør til myndighetene bare begrunnet med at min familie innvandret til dette landet fra Kina for 45 år siden. Disse handlingene, sammen med sannsynligheten for en forlenget kamp, er skadelig for CSC, CA og den IT-industrien som har tjent oss så vel.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.