BEDRIFTSTEKNOLOGI

Chrome får innebygd Chromecast-støtte

Speil webinnholdet til den store skjermen.

Speiling av Chrome-fane til Chromecast.
Speiling av Chrome-fane til Chromecast. Bilde: François Beaufort/Google
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
13. jan. 2016 - 13:37

Til tross for navnefellesskapet, har det til nå ikke vært noen innebygd støtte i Google Chrome for å overføre innhold fra websider til Chromecast-enheter. Det har likevel vært mulig å gjøre dette ganske lenge hjelp av Chrome-utvidelsen Google Cast.

Men fra og med en kommende utgave av Chrome vil det bli mulig å høyreklikke på innholdet i en fane og velge «Cast» fra kontekstmenyen, uten først å måtte installere en utvidelse. Da vil innholdet i fanen kunne speiles til en ønskede Chromecast-enheten, så lenge er tilknyttet det samme lokalnettet.

Media Router

François Beaufort, Chrome-evangelist hos Google, skriver at dette har latt seg gjøre takket være den relativt nye Media Router-komponenten i Chrome, som sammen med Web Presentation API  gjør det mulig for Chrome å koble seg til eksterne fremvisningsskjermer og bruke dem til å vise frem webinnhold. Også speiling av hele desktopen skal være mulig.

Begge de to teknologiene er nærmere beskrevet her.

Funksjonaliteten kan nå testet av dem som bruker betautgaven eller enda mindre modne utgaver av Chrome. Det forutsetter dog at man aktiverer flagget for media-router via chrome://flags/. Funksjonaliteten vil nok først bli tilgjengelig for vanlige Chrome-brukere når den ikke lenger anses som eksperimentell.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.