RESULTATERFINANS

Cinet forventer 28 prosent vekst

Ark-datteren Cinet forventer en økning i antall solgte PC-er fra 43.000 i 1997 til 55.000 i 1998 og tror på en tilsvarende vekstrate innen programvaresalg og -tjenester. Med forbehold om nominelt stabil pris per PC gir dette en organisk vekst for hele selskapet på 28 prosent.

Eirik Flaa
17. mars 1998 - 15:18

Cinets satsing på PC-produksjon går ufortrødent videre, på tross av spekulasjonene om at selskapet på sikt vil legge ned denne delen av virksomheten. Selskapet regner med å øke salget av PC-er med 12.000 enheter fra 1997 til 1998.

- Dette betyr ikke at vi satser på konsumentmarkedet direkte. Strategien er å selge hjemme-PCer til ansatte i større norske selskaper, sier informasjonssjef i Cinet, Baard Ringen, til digi.no. Ringen sier videre at han ikke har merket særlig prispress etter at Dell i januar startet en storoffensiv mot hjemme-PC-markedet.

- Marginene er fortsatt gode og vi har ikke merket noe spesielt til dette, sier Ringen som også kan fortelle at selskapet venter vekst også på tjeneste- og programvarebiten.

Han regner med at veksten på tjenester og programvare prosentvis vil være like sterk som for PC-salget.

Cinet omsatte i 1997 for 1,18 milliarder kroner, og endte på et driftsresultat på rundt 30 millioner kroner. Omtrent halvparten av salget i 1997 kom fra PC-salg, og Cinet forventer at denne andelen forblir konstant i 1998. Forutsettes det at prisen per PC er noenlunde konstant fra år til år, gir en vekst på 12.000 enheter en vekst i omsetningen på 28 prosent. Overføres denne vekstraten til hele selskapet indikererer dette at Cinet i sin helhet vil omsette for 1,38 millioner kroner i 1998.

Cinet vil imidlertid ikke gå ut med konkrete tall rundt marginutviklingen i inneværende år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.