Cisco: Vi kan ikke håndtere IoT-eksplosjonen uten nettverksvirtualisering

Det krever både automatisering og segmentering å håndtere det store antallet enheter som vil koble seg til internett de kommende årene, mener nettverksgiganten.

Legacy-nettverk er gode når du skal koble enheter til nettet. Men IoT-eksplosjonen krever mye mer av bedriftenes nettverk, sier Gordon Thomson, som er administrerende direktør for Ciscos EUMEA-avdeling.
Legacy-nettverk er gode når du skal koble enheter til nettet. Men IoT-eksplosjonen krever mye mer av bedriftenes nettverk, sier Gordon Thomson, som er administrerende direktør for Ciscos EUMEA-avdeling. (Bilde: Cisco)

Det krever både automatisering og segmentering å håndtere det store antallet enheter som vil koble seg til internett de kommende årene, mener nettverksgiganten.

En million enheter kobler seg til nettet hver time. Hvis bedrifters nettverk skal henge med, kan man ikke drive dem på klassisk vis, er budskapet fra nettverksgiganten Cisco.

– Legacy-nettverk har vært gode til å gi pålitelig tilkobling til internett. Men fremover skal det kunne mye mer.

Det fortalte Gordon Thomsen, administrerende direktør i Ciscos EUMEA-avdeling, nylig på konferansen Cisco Live i Berlin.

Les også: Gartner: Nå er virtualisering offisielt mainstream (version2.dk)

De mange internettoppkoblede enheter tærer på båndbredden og krever segmentering av nettverket, hvis de usikre sensorene ikke skal befinne seg i samme nettverk som HR-systemet. En enhet som et par VR-briller kan alene bruke mer enn 90 ganger mer båndbredde enn strømming av HD-video, fortalte Ruba Borton, direktør for Cisco Growth Initiatives.

– Hvordan vil du klare det uten automatisering, spurte hun retorisk og tilføyer:

– Det er på tide å la maskinene administrere maskinene.

Forenkling

Eksplosjonen av enheter som skal kobles til nettet er i gang med å transformere nettverksbransjen, forteller Henrik Stæhr, teknisk direktør for Cisco Danmark.

– Det driver et behov for virtualisering, og det driver først og fremst et behov for forenkling, sier han.

– Vi får ikke suksess ved å bygge nettverk på den måten som vi har gjort til nå.

Et virtualiseringslag på toppen av nettet gjør det mulig med mer automatisering og gir mulighet til å segmentere enheter i nettet. En rekke saker som har involvert usikre IoT-enheter har gjort det tydelig at disse enhetene ikke uten videre kan kobles til bedriftens kritiske nettverk.

Les også: Facebook og Goldman Sachs installerer massevis av konteinere – andre it-sjefer nøler (version2.dk)

– Sensorer i nettverket kan ikke ha kontakt med produksjonsdata. De skal være segmentert bort fra viktige data slik at en ondsinnet person ikke kan skade virksomheten gjennom usikker IoT, sier Stæhr.

Segmentering som sikkerhetsprinsipp er langt fra nytt. Men segmentering har foregått via VLAN – en teknikk som ifølge Stæhr er veldig vanskelig å håndtere for bedrifter.

– Vi får ikke suksess ved å drifte nettverkene slik vi har gjort hittil, sier Cisco Danmarks tekniske direktør Henrik Stæhr.
– Vi får ikke suksess ved å drifte nettverkene slik vi har gjort hittil, sier Cisco Danmarks tekniske direktør Henrik Stæhr. Foto: Cisco

– Vi er nødt til å ha en automatisert måte å segmentere på, og det er det virtualiseringslaget kan gi, sier han.

Nettverket blir skurken

Virtualisingen kommer til å endre måten IT-avdelingen skal arbeide på, sier Stæhr.

– Vi har vært vant til kommandolinjegrensesnitt. Nå blir det mye mer serviceorientert, med åpne API-er og langt mer virtualisering.

Gordon Thomsen sammenligner forandringen med den som bilmekanikere har gått igjennom.

Les også: Analyse: Manglende kontrol får bedrifter til at trekke seg ut av skyen (version2.dk)

– Tidligere skulle mekanikere kunne utenat alle deler i bilen. Nå kobler han til en datamaskin for å finne ut av hva som er galt, sier han.

Det er den typen verktøy man kommer til å mangle uten virtualisering, fortsetter han.

– I mange tilfeller er det ikke noen synlighet i hva som går galt i et nettverk. Vi er nødt til å virtualisere, hvis ikke blir nettverket en skurk som stopper bedriften i alt den ønsker å gjøre.

Saken er levert av Version2.dk

Skryter av produktet de har laget på Lysaker: Nå lanserer Cisco Spark Board over hele verden »

Kommentarer (4)

Kommentarer (4)
Til toppen