Cisco vil bruke Novells katalogtjenester

Novell har bekreftet rykter på Comdex om at Cisco og Novell vil kunngjøre en avtale som vil gjøre det mulig å forvalte Cisco-maskineri gjennom NDS.

Blant de som melder om den nært forestående avtalen, er PC Week Online og Wall Street Journal. Kunngjøringen ventes onsdag og skal ledsages av en demonstrasjon på standen til Novell.

Det understrekes av disse kildene at Cisco har avvist å inngå en lisensieringsavtale om NDS (Novell Directory Services). Det selskapene skal ha blitt enige om er at Cisco skal utvide sitt opplegg for Directory Enabled Networking (DEN) slik at DEN-merkede Cisco-bokser vil kunne forvaltes gjennom NDS.

Det presiseres også at Cisco ikke gir avkall på sitt samarbeid med Microsoft, der Cisco utvikler nettverkstjenester for Microsofts NDS-konkurrent Active Directory som selv fortsatt er under utvikling.

Noen dato for de forventede NDS-kompatible DEN-utvidelsene er ikke kjent. Novell-sjef Eric Schmidt sier til Wall Street Journal at han er "i ekstase" over avtalen, mens Cisco ikke har vært tilgjengelig for kommentarer.

For en uke siden inngikk Novell en avtale med Northern Telecom om å integrere NDS i forvaltningsapplikasjonen Optivity Policy Services til Bay Networks, med kommersielle leveranser innen utgangen av annet kvartal neste år. Novell inngikk en tilsvarende avtale med Lucent i oktober.

Omtrent samtidig med at Novell-Nortel-avtalen ble kjent, uttalte en visepresident hos Cisco at man var interessert i Netscapes katalogtjeneste, på grunn av Netscapes brede kontaktflate med Internett-tilbydere og framskredne arbeid med LDAP (Lightweight Directory Access Protocol). Verdens største leverandør av maskinvare til datanettverk kan med andre ord komme til å implementere katalogtjenester fra både Microsoft, Novell og Netscape.

Til toppen