BEDRIFTSTEKNOLOGI

Citrix kjøper «VDI på boks»

Kaviza gjør det enkelt for små og mellomstore bedrifter å gå over til virtuelle pc-er.

26. mai 2011 - 11:53

Citrix melder at de har kjøpt Kaviza, et selskap som ble etablert i 2009 for å tilby små og mellomstore bedrifter en enkel og rimelig måte å gå over til virtuelle pc-er.

Løsningen, «VDI-in-a-box», gjør virtuelle pc-er tilgjengelige fra en eller flere likeverdige standardservere med egne disker. Det kreves ikke endringer i infrastruktur – ingen lastbalansering, ingen delt lagring, ingen «forsyningsservere» (provisioning servers) – og dersom man trenger ekstra kapasitet legger man bare til en server.

Ifølge Kaviza skal det ta to timer eller mindre å installere VDI-in-a-box på en server og legge ut virtuelle pc-er. Tilleggsservere kan være oppe i løpet av minutter.

De virtuelle pc-ene er tilgjengelige fra et stort utvalg klienter, også nettbrett og avanserte mobiltelefoner. (Ja: Kaviza kan brukes til å kjøre Windows-pc på en iPad.)

De virtuelle serverne utnytter Citrix HDX, slik at brukerne sikres lyd og video på linje med vanlige pc-er. HDX innebærer også at klientene kan tilknyttes USB-enheter.

Kaviza har en åpen arkitektur med tanke på å støtte flere hypervisorer. Per i dag er XenServer og VMware ESX klare. Støtte til Microsoft Hyper-V loves «snart».

Fra Kavizas nettsted er tilbys gratis prøveutgaver av VDI-in-a-box.

Overtakelsen innebærer at samtlige av Kavizas ansatte får jobb i Citrix. Citrix-partnere vil kunne selge VDI-in-a-box fra 1. juli.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.