Citrix med tynne klienter for SCO og Linux

Citrix kan nå levere klienter for sine WinFrame- og MetaFrame-servere til sju varianter av Unix. WinFrame og MetaFrame gir mulighet til å kjøre 32-bits Windows-applikasjoner på en rekke andre plattformer ved å bruke en sentral Windows-server.

- Med våre nye ICA-klienter (Independent Computing Architecture) for Linux og SCO Unix støtter vi nå alle de syv viktigste utgavene av Unix, sier David Weiss, produktsjef ved Citrix, til The Register.

Spesielt Linux-utgaven, som er utviklet for Red Hat 5.1, regnes som en et viktig tillegg, gitt den siste tidens økning i applikasjonsstøtte for dette operativsystemet. Men også SCO er viktig i Citrix' strategi for å dekke alle større plattformer. Ifølge IDC sto SCOs OpenServer og UnixWare for mer enn 40 prosent av alle Unix-lisensene som ble solgt i fjor.

Til sammen har nå Citrix ICA-klienter for 14 spesifikke plattformer. Dette er 32-bits Windows, 16-bits Windows, Windows CE, DOS, MacOS, Solaris for SPARC, Solaris for Intel, SunOS, Digital Unix, HP-UX, IBMs AIX, Silicon Graphics' IRIX, Linux og SCO Unix. I tillegg finnes de Java-baserte utgaver for JDK 1.0 og 1.1, uansett operativsystem eller maskinvare. Alle klientene gratis tilgjengelige på Citrix sitt nettsted.

WinFrame og MetaFrame kjører på de fleste plattformer som et eget vindu man jobber på en Windows NT-arbeidsflate. Det er kun dataene til skjermbildet som oppdateres, noe som i mange tilfeller betyr lavere nettverkstrafikk enn hvis programvaren og arbeidsdatane skulle hentes ned.

Til toppen