CNN kaprer Oracle

Oracle er i ferd med å undertegne en stor medieavtale med CNN. Det innebærer at CNN etterhvert kan levere skikkelige multimediasendinger på nettet.

Oracle er i ferd med å undertegne en stor medieavtale med CNN. Det innebærer at CNN etterhvert kan levere skikkelige multimediasendinger på nettet.

Ifølge internettjenesten TechWire faller avtalen mellom Oracle og CNN i samme kategori som Microsofts samarbeid med NBC (MSNBC) og Netscapes kontrakt med ABC. Oracle skal hjelpe CNN med å tilby avanserte former for tekst, video og data søk, inkludert video streaming for levering av sanntid multimediabilder på nettet.

Amerikanske analytikere har til nå vært ganske skeptiske til de nye alliansene som går på tvers av tradisjonelle skillelinjer mellom bransjene. Ekspertene hevder at det blir mye profilering av merkevarene, men foreløpig lite profitt ut av samarbeidsavtalene.

Avtalen mellom Oracle og CNN skal inngås i juni, og meldingen kommer samme uke som ABC og eierne Walt Disney offisielt lanserte sin nyhetstjeneste på nettet. I tillegg til Netscape, har Disney/ABC, inngått allianser med America Online og Paul G. Allens Starwave Corporation. Sistnevnte selskap har hjulpet ABC med å utvikle selve nettstedet.

Dessuten har Progressive Networks meldt seg på det råsterke Disney-teamet. Progressive fra Seattle er mest kjent for utvikling av RealAudio- og RealVideo-teknologiene. Selskapet vil hjelpe ABC til å sende lyd og bilde på direkten eller på bestilling. Ifølge TechWire er dette konkurransefortrinn som Microsoft ennå ikke har greid å levere til MSNBC.

Til toppen