AVTALER & KONTRAKTER

Comcast nærmere Disney-oppkjøp

Det koker internt i Disney og nå gjør kabelselskapet Comcast et nytt forsøk på oppkjøp.

Walt Disneys nevø, Roy Disney, oppfordret i går aksjonærene til opprør under generalforsamlingen i selskapet. Mange fulgte den oppfordringen.

Kabelselskapet Comcast forsøke nylig å ta kontroll over Disney med et bud på rundt 50 milliarder dollar. Toppsjef Michael Eisner var tidlig ute med å avvise budet fra Comcast.

Roy Disney har tidligere uttalt seg kritisk om konsernsjefen, og valgte i går å forlate styret som følge av uenigheten med Eisner.

Mange aksjonærer fulgte oppfordringen fra Roy Disney om å stemme imot gjenvalg av toppsjef Michael Eisner onsdag. Opptellingen viste til slutt at 43 prosent av aksjonærene hadde stemt imot gjenvalg av Eisner, skriver CNNMoney.

–Avstemningen har sendt en klar og ubestridelig beskjed om at en dramatisk endring nå trengs, og at Michael Eisner må gå av, heter det i en uttalelse fra Roy Disney og Stanley Gold.

I et styremøte i etterkant av generalforsamlingen ble det besluttet å splitte funksjonen som styreformann og konsernsjef. Styret valgte enstemmig tidligere senator George Mitchell som ny styreformann, mens Eisner beholder jobben som konsernsjef.

Eisners kontrakt som Disney-sjef utløpet i 2006, men aktører i markedet sier de ikke blir overrasket om Eisner forsvinner ut av sjefsstolen tidlig neste år.

Da selskapet Comcast for få uker siden la inn et bud på Disney i et forsøk på fiendtlig oppkjøp, var det bare den siste i en lang rekke nedturer. Det startet med at Roy Disney, gikk ut offentlig med sin misnøye med toppsjefen og krevde lederbytte.

Siden kunngjorde animasjonsselskapet Pixar at de ville stanse sitt samarbeid med Disney. Det var Pixar som laget filmen "Oppdrag Nemo", som fikk Oscar for bare tre dager siden.

I en kunngjøring sent onsdag uttalte Comcast at de ønsker et nytt møte med Disneys styre for å drøfte en venligsinnet fusjon.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.