Commodore-smartmobil på vei

Noen satser igjen på nostalgi.

Commodore-smartmobil på vei
Slik ser mobilen ut, og den slippes allerede neste uke. Bilde: Commodore

Igjen forsøker noen å få oppmerksomhet ved å benytte seg av Commodore- eller Amiga-navnet, denne gangen er det en smartmobil som lanseres av et italiensk selskap.

Rettighetene til Commodore har havnet i forskjellige hender siden det opprinnelige selskapet gikk konkurs i 1994, og nå sier Massimo Canigiani og Carlo Scattolini til Wired at de har anskaffet seg rettighetene til navnet i en rekke land.

Les også: Commodore lover nye produkter enda en gang.

Som så mange andre produkter som skulle «bringe Commodore tilbake» har altså heller ikke denne smartmobilen noe å gjøre med selskapet som gjorde seg såpass bemerket i hjemmedatamaskin-kretser på 80-tallet.

Ingen revolusjon

Telefonen som lanseres er ellers en ganske ordinær mobil basert på Android 5.0, med en åttekjerners prosessor, kamera med 13 megapiksler og en skjerm på 5,5 tommer og med 1080p-oppløsning.

Den vil finnes i to varianter, en rimeligere med 2 gigabyte RAM og 16 gigabyte lagring, og en dyrere med 3 gigabyte RAM og 32 gigabyte lagring. Prisen er rundt 300 dollar for den billigere versjonen, og 365 dollar for den dyrere.

Det ene elementet som er unikt med mobilen er at den inkluderer emulatorer for både Commodore 64 og Amiga. Selskapet sier at de også jobber med utviklingsstudioer om å legge ved deres spill på enheten.

Les mer: C64, VIC-20 og Amiga gjenoppstår.

Mobilen er likevel oppkalt etter en annen Commodore-maskin enn den ikoniske C64, nemlig PET. Denne ble lansert i 1977, noen år før C64, og ble spesielt populær på skoler.

Telefonen blir sluppet allerede neste uke i Italia, Frankrike, Tyskland og Polen, og skal deretter lanseres i flere europeiske land og USA.