CompactFlash-kort med plass til 1 GB

Allerede etter nyttår skal du kunne kjøpe CompactFlash-kort med plass til 1 GB data. Det sier iallefall en av produsentene.

Lagringsmediene knives fortsatt om å bli dominerende. CompactFlash (CF) er en av dem, og brukes gjerne i lommedatamaskiner og digitalkamera - og snart skal slike CF-kort kunne lagre hele én gigabyte med data.

Hittil har brukerne måttet nøye seg med kort på 16, 32, 48, 64, 96, 128, 160, 192, 256, 384 og 512MB, så det tegner til å bli mange glade fjes hvis SanDisk Corporation holder det de, ifølge The Register, lover. For de lover å lansere et slikt kort iløpet av andre kvartal 2002.

Med dette som bakgrunn, slår selskapet seg på brystet med at det er "det største CF-kortet på markedet", selv om kortet ikke er på markedet enda.

CompactFlash var en periode dominerende på ekstern-lagringsmarkedet for kamera, lommedata og lignende, med 51 prosent markedsandel i mai 2000, ifølge CNet. I løpet av det neste året endret dette seg, slik at CF sank til 40 prosent, SmartMedia var på 32 prosent, og Sonys Memorystick spurtet opp til 25 prosent, etter lenge å ha vært nærmest en parentes i markedet.

PS! Bildet som illustrerer denne artikkelen er manipulert.

Til toppen