BEDRIFTSTEKNOLOGI

Compaq vil kopiere Apples iMac-suksess

I et forsøk på å kopiere Apples IMac-suksess, lanserer Compaq neste uke nye fargeglade maskiner. I likhet med Apple dropper Compaq også flere gamle plugger.

Einar Ryvarden
4. nov. 1999 - 09:23

I en bransje med svært like produkter skal det ikke så mye til for å få oppmerksomhet. Det håper i hvert fall Compaq. Nå er ikke ideen om å bytte ut det grå PC-skallet med en annen farge helt ny, men kundene har stormet Apple-butikkene for å kjøpe de smakfullt designede iMac-ene. Så utseendet betyr mer enn de første datamaskinkonstruktørene forestilte seg.

Les om Apples IMac-suksess:

Compaq forsøker seg på samme oppskrift, og vil derfor i neste uke lansere flere nye PCer som minner om Apples iMac. Maskinene vil både ha skall i andre farger og kutte ut gamle tekniske standarder, skriver Wall Street Journal.


I forrige måned lanserte Compaq blå PCer for hjemmemarkedet og følger nå opp for bedriftsmarkedet. De nye boksene mangler plasser for gamle ISA-innstikkskort, noe som gjør kassen mindre. Som Apple satser Compaq fullt på USB-plugger for å la kundene plugge inn ekstrautstyr.

Men Compaq har ikke som Apple kuttet diskettstasjonen. Likevel vil reduksjonen i størrelse bety lavere produksjonskostander og dermed lavere priser.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.