Component Software overtar svenske Agenda

Den norske datavarehuskometen Component Software Nordic overtar en framgangsrik konkurrent i Sverige. Et hensyn er å sikre seg "de beste hodene" foran børsintroduksjonen.

Component Software Nordics (CSN) svenske datterselskap Component Software Sverige har siden nyttår undertegnet strategiske avtaler med blant andre Riksskatteverket, GE Capital Bank, GE Capital Bilfinans, Vattenfall, Ericsson Radio Systems og Oppido.

Agenda har markert seg som framgangsrik aktør innen systemer for bedriftsutvikling og kundestøtte. Selskapet ble grunnlagt i 1993, har tolv medarbeidere, og omsatte i 1999 for 34,5 millioner svenske kroner.

Oppkjøpet innebærer at Agenda innlemmes i Component Software Sverige. Selskapet beholder Agendas nåværende lokaler i Solna. Tidligere Lucent-sjef i Norden, Berndt Karlsson, er ansatt som verkställande direktör.

Ifølge CSN-sjef Truls Berg er målet med oppkjøpet å slå sammen to framgangsrike miljøer og legge et solid grunnlag for ytterligere nordisk vekst. Berg mener vekst er avhengig av evnen til å "tiltrekke seg de beste hodene".

CSN ble etablert i Norge i 1997 og omsatte i 1999 for rundt 100 millioner kroner. I år forventer konsernet en omsetning på over 200 millioner kroner. Selskapet planlegger børsintroduksjon i første halvår 2001.

Les mer om virksomheten til Component Software:


Merkantildata går inn i ny allianse
Nødvendig klister for all e-handel
Endelig litt næringsvett på WAP
Endelig litt intelligens til kommunenorge
Business Objects: Lønnsomt å levere intelligens
Sovende data kan lamme et datavarehus
Inprise og InfoStream blir nye Component-partnere

Til toppen