BEDRIFTSTEKNOLOGI

Cortana ankommer straks Android

Slippes i løpet av få uker.

Dette er Cortana på Windows Phone. Snart kommer hun også til Android.
Dette er Cortana på Windows Phone. Snart kommer hun også til Android. Bilde: Microsoft
20. juli 2015 - 10:56

Microsoft bekreftet for noen måneder tilbake at de vil bringe sin digitale assistent Cortana til andre plattformer enn bare Windows. Mer spesifikt, Android skal være først ut, og deretter iOS noe senere.

Les mer: Digital assistent til alle.

Forrige uke kom det frem en god del ny informasjon om tjenesten – en testversjon av Android-utgaven lekket nemlig og kunne dermed installeres og testes av de eventyrlystne.

Den lekkede versjonen skal imidlertid være ganske så funksjonell, og skal ha tilsvarende muligheter som Windows-utgavene. Det vil si at man kan bruke stemmen til å aktivere en rekke funksjoner, ta notater, sjekke været eller sportsresultater og lignende.

Microsoft har tidligere påpekt at Cortana for tredjepartsplattformer ikke vil være like godt integrert som Windows-utgavene, da man for eksempel ikke får tilsvarende dyp kontroll over maskinvaren som Siri har på iOS, men de aller fleste assistent-funksjonene skal likevel videreføres.

Kommer snart

I etterkant av lekkasjen har Microsoft også bekreftet at de har testet Cortana hos utvalgte Android-brukere i USA og Canada, og at en betaversjon skal slippes til alle i løpet av noen uker. Det vil si at det ikke er lenge til flere av oss vil kunne prøvekjøre løsningen. Det er fortsatt uvisst når Cortana ankommer iOS.

Les mer: Nå skal Cortana vokse.

Cortana er et stadig viktigere element av Windows-økosystemet. Assistenten ble først introdusert som en del av Windows Phone 8.1 i fjor sommer, og blir nå også integrert i Windows 10 og Edge-nettleseren, samt bakes inn i Xbox One-operativsystemet til høsten. Cortana til Android og iOS henger også godt sammen med Microsofts nye prinsipper om å være tilstede på flest mulig tredjeparts-plattformer. Så langt vet vi imidlertid ikke når assistenten får en fungerende norsk versjon.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.