Cortana vil søke gjennom de fleste skytjenester

Men bare hvis du har Lenovo-maskin.

Cortana vil søke gjennom de fleste skytjenester
Slik ser det ut når Cortana jobber sammen med ReachIt. Bilde: Mollie Ruiz-Hopper

Microsoft og Lenovo kunngjorde i dag et samarbeid som vil gjøre Lenovo-maskiner med Windows 10 mer funksjonelle. 

Det er først og fremst snakk om en dypere integrasjon av den digitale assistenten Cortana. I utgangspunktet kan Cortana i Windows 10 søke gjennom Microsofts egne OneDrive-mapper og lokalt innhold på maskinen.

Større tilgang

Lenovo vil imidlertid slippe et eget program som kalles for ReachIt, og det vil gjøre det mulig å søke gjennom Dropbox, Google Drive og Box-tjenesten med Cortana.

Les også: Cortana kommer til iOS og Android.

Integrasjonen av de to skal være helt sømløs, der resultatene av søket gjennom alle disse tjeneste vises direkte i Cortana-vinduet og ikke et separat vindu eller en egen applikasjon. 

ReachIt-programvaren skal bli tilgjengelig i betaversjon når Windows 10 lanseres, og i fullversjon til høsten. 

Det blir imidlertid interessant å se hvorvidt disse søkemulighetene i fremtiden blir utvidet til andre produsenter enn bare Lenovo. 

Det kinesiske selskapet kunngjorde samtidig de første bærbare som støtter den biometriske funksjonaliteten i Windows 10. To maskiner fra Lenovo kommer til å ha innebygd Intels RealSense-kamera, som gjør det mulig å logge seg på Windows 10 med ansiktsgjenkjenning.

Les også: Mobilen som leser av øyet ditt.

Forskjellige typer biometrisk pålogging er bakt direkte inn i Windows 10 og kalles for Windows Hello. Flere partnere kommer naturligvis med maskiner som bruker teknologien, men Lenovo er blant de første som kunngjør konkrete produkter.