BEDRIFTSTEKNOLOGI

Crackere ble fratatt PC-en

Fire unge menn ble i Sandnes Herredsrett fratatt PC-ene på grunn av datainnbrudd og passordcracking.

23. jan. 2001 - 07:03




Vest InternettSandnes Herredsrett


Ragnar Kjørstad
Økokrim


Kjørstad tror ikke en enkeltsak som denne vil ha så stor effekt, men understreker at den er viktig for bransjen: - Vi er avhengig av driftsstabilitet for å levere våre tjenester, dessuten koster det endel å sikre og rydde opp i systemene.

- Alle fire ble tiltalt for heleri, for mottak av passordfilen samt brukernavn og passord, sier politiadvokat Erik Moestue til digitoday.no. Han forteller at de også fikk beslaglagt datautstyr som var brukt til dekryptering av filen, samt til innbruddene på Vest Internetts server.

En av de tiltalte mener han urettmessig fikk beslaglagt en maskin han kjøpte etter innbruddende skjedde. Moestue sier maskinen inneholdt deler fra den gamle maskinen, exploits og hackerprogramvare, samt brukernavn og passord til Stine, og at den derfor kunne beslaglegges.

- Han kom til oss i etterkant og sa at det var den gamle maskinen han hadde brukt til innbruddene. Dermed tok vi den også, sier Moestue til digitoday.

Han sammenligner det med beslag av førerkort etter fyllekjøring. Beslaget er hjemlet i Straffeloven, i forbindelse med analyse av maskinene som innbruddsverktøy. Det skal ikke være straff, men er det Moestue kaller "en forvaltningsmessig reaksjon".

- Men jeg kan forstå at det oppleves som straff, avslutter han.

Dagensspørsmål
Er det riktig å beslaglegge crackeres datamaskiner?

Ja
Nei
Vet ikke

Trykk her for å se resultatet så langt
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.