TELEKOM

Cuba får mobilt internett

Denne uken kan cubanere for første gang kjøpe mobildata i 3G-nettet. Landet er ett av de siste i verden der innbyggerne får tilgang til mobilt internett.

Folk kobler seg opp i en park i hovedstaden Havana. I august fikk cubanere for første gang fri adgang til internett med en åtte timer lang gratistest av mobildata. Nå lanseres 3G-tilbudet for fullt.
Folk kobler seg opp i en park i hovedstaden Havana. I august fikk cubanere for første gang fri adgang til internett med en åtte timer lang gratistest av mobildata. Nå lanseres 3G-tilbudet for fullt. Foto: Desmond Boylan, AP
5. des. 2018 - 09:57

Torsdagen begynner utrullingen av det som for de fleste her hjemme er blitt en selvfølgelighet: mobildata. I dag har cubanske mobilbrukere kun tilgang på landets statlige epostsystem.

Nyheten om at Cuba slutter seg til nesten alle andre land i verden ved å tilby innbyggerne mobilt internett ble tirsdag kunngjort av Mayra Arevich, sjefen for det statlige teleselskapet.

Cuba er fortsatt ett av landene i verden der internettbruken er lavest, men nettaktiviteten har økt kraftig i årene siden USAs daværende president Barack Obama og hans motpart Raul Castro offisielt startet tilnærmingen mellom de to landene i 2014.

I 2017 ble det åpnet for å koble seg på nettet hjemmefra, og det er åpnet hundrevis av trådløse nett i parker og på offentlige plasser rundt i landet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.