Cyanogen kan få Cortana

Vil bli en skikkelig utfordrer til de etablerte.

Cyanogen kan få Cortana
Cyanogen har stadig større ambisjoner om å bli en skikkelig spiller. Bilde: Cyanogen

Selskapet Cyanogen og deres Android-baserte operativsystem har lenge vært førstevalget for smartmobilbrukere som ønsker mer frihet til å gjøre hva de vil med mobiltelefonen sin, og helst ha lite å gjøre med Google. Det opprinnelige prosjektet, CyanogenMod, vokste raskt takket være mange bidrag fra åpen kilde-miljøet.

Men nå vil selskapet bli en seriøs spiller, og har tiltrukket seg flere investorer den siste tiden, inkludert tungvektere som Qualcomm, Foxconn, Tencent og ikke minst – Microsoft.

Les også: – Vi skal ta Android vekk fra Google

Planen nå er å utfordre Android skikkelig, selv om dagens Cyanogen OS er fortsatt basert på Android. Operativsystemet har allerede begynt å dukke opp forhåndsinstallert på en del smartmobiler, selv om ingen av disse kommer fra profilerte produsenter.

Likevel har selskapets sjef, Kirt McMaster, troen på at det er nettopp Cyanogen som kan bli den store utfordreren til iOS- og Android-dominansen, og bli dette tredje alternativet som ingen andre har klart å bli (via International Business Times)

Til tross for vennskapet med Microsoft er McMaster ærlig på at også Windows Phone ikke har klart å bil det tredje alternativet.

Digital venn

Et skritt for å gjøre Cyanogen til noe unikt har imidlertid alt med Microsoft å gjøre, og det er å integrere Cortana inn i operativsystemet.

Den digitale assistenten er også på vei til Android og iOS, men vil aldri bli like dypt integrert i disse operativsystemene, mens den kan bli det i Cyanogen. Integrasjonen kan gå til og med dypere enn Siri i iOS – McMaster viser til at man kan styre Apple Music med Siri, men ikke Spotify. Han tror at Cortana i Cyanogen kan ha full tilgang til hele operativsystemet og alle apper, og at det totalt sett er en bedre løsning enn Siri.

Les også: Microsoft inn på Cyanogen OS

McMaster sier også at Cyanogen ikke vil ha noen tilknytninger til Google programvaremessig «innen to til tre år», selv om han innrømmer at Google lager mange gode tjenester.

Microsoft har allerede gitt Cyanogen tilgang til sine Office-tjenester, som forhåndsinstalleres på operativsystemet. Hvis en fremtidig versjon av Cyanogen utvikles fra grunnen av til å inkorporere Cortana, kan det bli en spennende utfordrer til de etablerte løsningene.