BEDRIFTSTEKNOLOGI

CyberCity skylder på de nettgale

CyberCity tar kritikk for stengingen av brukerkonti, men mener det var nødvendig for å stoppe overbelastning.

22. mai 2000 - 16:20

Tjenestetilbyderen CyberCity tar kritikk for stenging av brukernes konti, men nekter å legge seg helt flate.

- Her er det noen få som ødelegger for de mange, sier forretningsutvikler og gründer i CyberCity Klaus Riskjaer Pedersen til digi.no.

Han mener det er noen få ekstrem-brukere som klager på å ha blitt fratatt en tjeneste de må ha forstått de ikke kunne få.

- CyberCity er en Flat Rate-tjeneste, ikke en Always On-tjeneste, og det legger visse begrensninger på hva man kan gjøre med tjenesten, sier Riskjaer Pedersen som overfor digi.no hevder at de fikk så tung trafikk på sine norske nettverk at de måtte gjøre noe med det.

- Vi satte opp trafikkprofiler som etter hvert viste at det var en kjerne på 208 personer som brukte nettet helt vilt over en periode. Vi snakker om heavy, heavy bruk sier Riskjaer Pedersen.

Han innrømmer at CyberCity har stengt disse brukernes konti uten å varsle først, men hevder de "var nødt til å gjøre det".

- Vi har prøvd å nå dem på telefon, men de sitter alltid påkoblet, og vi har prøvd å nå dem på email, men de bruker forskjellige adresser og er vanskelige å få tak i, så vi bestemte oss for å stenge deres konti.

Det skal ifølge Riskjaer Pedersen ikke være satt noen grense på hvor mye man får lov å bruke nettet, men han mener folk må følge reglene slavisk for ikke å få tjenesten stengt.

- Vi har sett at folk setter på maskinen så den står hele natten og laster ned enorme filer, og det betegner vi som misbruk. Det står i regelverket at folk må sitte foran maskinen når den er tilkoblet, og det gjelder her også. Hvis folk ønsker å laste ned store filer som tar tre-fire timer, så er det greit. Men de må sitte foran maskinen mens det skjer, ikke gå og legge seg, for da er det misbruk, sier Riskjaer Pedersen til digi.no.

Mange av brukerne digi.no har vært i kontakt med hevder å ha fått opplyst en øvre surfe-grense på syv timer fra CyberCitys kundeservice, men det mener han er tull.

- Folk kan sitte så lenge de vil, bare de sitter foran maskinen, avslutter han til digi.no.

Les om surfestriden her:


CyberCity kan ha brutt markedsføringsloven
CyberCity nedrent av klager fra nettjunkies
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.