IT-BRANSJEN

Cyviz vant ny kontrakt med Pentagon

Norsk-utviklet videokonferanse lander ny millionavtale med det amerikanske forsvaret.

Espen Gylvik er administrerende direktør i Cyviz, som igjen er valgt som leverandør til forsvarsdepartementet i USA.
Espen Gylvik er administrerende direktør i Cyviz, som igjen er valgt som leverandør til forsvarsdepartementet i USA. Foto: Nicolas Tourrenc
17. okt. 2022 - 14:00

Cyviz med hovedkvarter i Stavanger leverer norsk-utviklede møteroms- og videokonferanseløsninger med egen programvare og maskinvare til kunder verden over.

Før helgen varslet teknologiselskapet, som har røtter til oljebransjen på 1990-tallet, at de har inngått en ny avtale med det amerikanske forsvarsdepartementet.

Avtalen er verdt 23 millioner kroner og gjelder løsninger basert på foretakets Easy Management Platform. Leveransene skal dekke en rekke møterom og datasentre ved kundens lokasjoner i California, opplyser Cyviz i en pressemelding.

Utvider samarbeidet

Kontrakten som er nylig inngått kommer etter en rekke tidligere leveranser, hvor USAs forsvarsdepartement har standardisert på løsninger for møte- og operasjonsrom basert på den norske leverandørens teknologi, oppgir selskapet.

– Vi er glade for å kunne fortsette det langvarige samarbeidet med forsvarsdepartementet. Det er et bevis på kvaliteten og kapabiliteten til løsningene våre, uttaler administrerende direktør Espen Gylvik.

Han sier de opplever stor interesse fra forsvars- og sikkerhetssektoren. Selskapets teknologi og samhandlingsløsninger høster også internasjonalt anerkjennelse.

I forrige måned landet Stavanger-selskapet en kjempekontrakt med en hemmelig kunde, oppgitt som «en finansinstitusjon i Midtøsten», som er verdt 145 millioner kroner. Microsoft er også en viktig og innbringende kunde.

Cyviz er notert på Euronext Growth, en av markedsplassene på Oslo Børs. Aksjen har siden nyttår falt 23 prosent til 37,50 kroner.  Det priser selskapet til rundt 483 millioner kroner mandag morgen.

Espen Gylvik, videokonferansen.
Les også

Sterk vekst i Cyviz: Frykter «gutteroms-gründere»

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.