Dagens nettjuvel: Lille speil...

Når noe går virkelig galt er det greit å ha en backup-plan. Eller bare en backup.

Tidligere kjørte man backup av enkeltfiler og var fornøyd med det. Nå for tiden gjør man gjerne ikke det, men lager heller et image (bilde) av en hel disk eller partisjon, og får dermed en fullstendig kopi av diskens innhold. Når man da trenger å gjenopprette maskinen legger man bare inn denne og overskriver det som ligger på maskinen fra før, og simsalabim, så er maskinen nøyaktig lik den tilstanden den var i når bildet ble tatt.

Drive Image fra PowerQuest er et av programmene som virkelig gjør dette med stil, men husk at slikt som dette ikke er leketøy, såfremt man ikke er rimelig sikker på hva man driver med. Vær klar over at uvettig bruk kan ødelegge alt på maskinen!

Lenke til dagens nettjuvel:
Gå til Drive Image

Under følger de siste nettjuvélene:


Se også listen over tidligere nettjuvéler fra høsten og vinteren 1999, tidligere nettjuveler vinter 2000 og Nettjuveler sommer og høst 2000


digitoday.no mottar gjerne tips om gode nettjuveler: Send tips og kommentarer til kvanum@digitoday.no
Shareware og freeware:
Ikke all programvare har en prislapp med fire eller fem sifre. Noe av de beste og mest nyttige verktøyene er enten gratis eller koster noen små hundrelapper - hvis du er fornøyd. digitoday.no vil derfor daglig tipse deg om et nyttig shareware- eller freeware-program, men av og til vil vi snike inn fullstendig nytteløs moro. Følg med!
&nbsp:
Nyttige programmer Vedlikehold og teknikk
Internett Bare moro